Κοροναϊός : Μέτρα σοκ στην Ιταλία – Λουκέτο από τις 6 το απόγευμα σε καφέ και εστιατόρια
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, το διάταγμα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα.
Τελικά, παρά την αρχική αντίθετη πρόταση, αποφασίσθηκε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις Κυριακές.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.
Διάγγελμα του Κόντε μέσα στην ημέρα
Στο κείμενο των μέτρων που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια. Γίνεται επίσης σύσταση στους ιταλούς πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βγαίνουν εκτός του δήμου στον οποίο ζουν, μόνον όταν παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη.
Μέσα στην ημέρα, αναμένεται τηλεοπτική συνέντευξη τύπου του ιταλού πρωθυπουργού, με λεπτομερή αναφορά στους νέους αυτούς περιορισμούς, οι οποίοι θα ισχύσουν από αύριο μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθαρά Δευτέρα: Πού ευνοούν οι συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού – Χάρτης με την εκτιμώμενη ένταση ανέμων
- BAFTA 2026: Το «One Battle After Another» είναι και επισήμως η καλύτερη ταινία – Δείτε όλους τους νικητές
- Μονακό – Λε Μαν 103-79: Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας
- Νέα Υόρκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης
- To 91% του Ντιόγκο Νασιμέντο και η ιδέα του Μεντιλίμπαρ
- Καισαριανή: Επιστροφή στο θυσιαστήριο της λευτεριάς – Πλήθος κόσμου στο μνημείο των εκτελεσμένων
- Νίκολιτς: «Παίξαμε καλά σε όλο το ματς, σημαντικοί οι τρεις βαθμοί»
- Φωτιά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442