Σε ένα σκηνικό εντεινόμενης ανησυχίας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και διευθυντής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, τόνισε ότι αν «δεν καταφέρουμε σε αυτή τη φάση να περιορίσουμε τον κοροναϊό τα πράγματα στη συνέχεια θα είναι πιο δύσκολα».

Ο Αθανάσιος Τσακρής εξήγησε, συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 γιατί ελήφθησαν νέα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

«Το βέβαιο είναι ότι και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δέχονται μεγάλο αριθμό περιστατικών που έχει να κάνει με την επιστροφή από ταξιδιώτες που επέστρεφαν από τις διακοπές τους. Έτσι καταγράφεται μεγάλος αριθμός περιστατικών» επεσήμανε.

«Από αυτό φαίνεται ότι ορισμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες. Θέλουμε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μια αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες και πρέπει να συγκρατήσουμε την εξάπλωση τη συγκεκριμένη περίοδο. Πρέπει να καταφέρουμε ό,τι και τον περασμένο Μάρτιο. Το φθινόπωρο και το χειμώνα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα» προσέθεσε ο καθηγητής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο