Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ποιους αφήνει «μεταξεταστέους» η μάσκα στα σχολεία - Ζητείται σοβαρότητα

Κοροναϊός : Ποιους αφήνει «μεταξεταστέους» η μάσκα στα σχολεία – Ζητείται σοβαρότητα

Πίσω από τις εξελίξεις υποχρεώνεται να τρέχει η κυβέρνηση καθώς με τους χειρισμούς της για τον κοροναϊό βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη στην κριτική της αντιπολίτευσης.

Πίσω από τις εξελίξεις υποχρεώνεται να τρέχει η κυβέρνηση καθώς με τους χειρισμούς της για τον κοροναϊό βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη στην κριτική της αντιπολίτευσης.

Δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα αυτονόητα

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεώνεται να λειτουργεί ως παιδονόμος των υπουργών του οι οποίοι δίνουν την εντύπωση πως δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα αυτονόητα.

Κορωνίδα όλων αυτών είναι η δωρεάν χορήγηση της μάσκας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο η επικοινωνιακή διαχείριση μάλλον εκθέτει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη καθώς επί ένα 24ωρο ο υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπερθεμάτιζε της άποψης πως το κόστος της αγοράς πρέπει να το επωμιστούν οι οικογένειες των μαθητών, προκειμένου στη συνέχεια να την αδειάσει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοινώνοντας κονδύλι για την δωρεάν χορήγηση μάσκας στα σχολεία.

Και λίγο αργότερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε το αυτονόητο κατά την σύσκεψη στο Μαξίμου, ότι δηλαδή η μάσκα θα χορηγείται δωρεάν.

Ωστόσο η ζημιά –επικοινωνιακά τουλάχιστον- είχε γίνει και ο πόλεμος της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλά κρατεί.

Τρέχουν να προλάβουν τις θεωρίες συνωμοσίας

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων των υπουργών, του κάθε άλλο παρά ξεκάθαρου πλάνου και σχεδιασμού για το άνοιγμα των σχολείων, αναγκάστηκε να παρέμβει η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να σταματήσει διάφορα γκρουπ στο διαδίκτυο που προωθούν θεωρίες συνομωσίας και τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στους μαθητές.

Τα ελλείμματα αυτά στην κυβερνητική διαχείριση, το Μαξίμου τρέχει στη συνέχεια να τα καλύψει οξύνοντας την αντιπαράθεσή της με το ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση αν είναι υπέρ ή όχι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία, την ώρα που κανένα κόμμα δεν έχει αντιταχθεί σε αυτό το ζήτημα.

Χάνεται η σοβαρότητα

Με τον τρόπο αυτό χάνεται και η σοβαρότητα του πολιτικού συστήματος για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας την ώρα μάλιστα που η έξαρση των κρουσμάτων παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα και οι θάνατοι από κοροναϊό αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε σκιαμαχίες με εκατέρωθεν σποτ και βίντεο για να αποδομεί ο ένας τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις του άλλου.

Σε μια προσπάθεια πάντως να μην ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση σε ότι αφορά τα σχολεία και το «κίνημα» από γονείς κατά της μάσκας στους μαθητές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι μεθαύριο η Νίκη Κεραμέως και η Επιτροπή των Ειδικών θα κάνει ανακοινώσεις για να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες όσων υποστηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας κατά της χρήσης μάσκας.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024