Φεστιβάλ Δράμας: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του για την επόμενη τριετία
Η διαδικασία έγκρισης και υπογραφής της σύμβασης ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει: ετήσια επιχορήγηση 225.000 ευρώ του Υπουργείου προς το Φεστιβάλ, με ισόποση συμμετοχή από τον Δήμο.
Σταθερή οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας για την επόμενη τριετία εξασφαλίζει η τετραμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Η διαδικασία έγκρισης και υπογραφής της σύμβασης ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει: ετήσια επιχορήγηση 225.000 ευρώ του Υπουργείου προς το Φεστιβάλ, με ισόποση συμμετοχή από τον Δήμο. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει για πρώτη φορά στην Προγραμματική Σύμβαση, με 50.000 ευρώ.
Το Φεστιβάλ Δράμας ξεκίνησε την πορεία του το 1978, ως πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Δράμας. Από τον Αύγουστο του 1996, το Υπουργείο Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία και το κύρος του Φεστιβάλ της Δράμας, το ενέταξε στο Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων. Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Δράμας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση τόσο του κινηματογραφικού κόσμου όσο και του κινηματογραφόφιλου κοινού, ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Προγραμματική Σύμβαση καθορίζει ένα πλαίσιο συμφωνίας και προσδιορίζει τους τρόπους και τις διαδικασίες υλοποίησής της, με σκοπό την ενίσχυση και την ανάπτυξη του θεσμού του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τη συμβολή του, τόσο στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης όσο και στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής.
Η φετινή -43η διοργάνωση- θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 20-26 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Στο μεταξύ συνεχίζονται στον θερινό κινηματογράφο «Αλέξανδρος» της Δράμας, οι προβολές ταινιών, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, ενώ αριθμό- ρεκόρ σημείωσαν οι αιτήσεις συμμετοχών για το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που έφτασαν φέτος τις 267, έναντι των περσινών 240. Στο σύνολο των αιτήσεων συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται 153 ταινίες μυθοπλασίας, 53 ντοκιμαντέρ, 51 πειραματικές ταινίες και 10 δημιουργίες κινουμένων σχεδίων. Από τους 285 σκηνοθέτες που υπέβαλαν συμμετοχή, οι 193 (67,72%) είναι άντρες και οι 92 (32,28%) γυναίκες.
- Η Ίντερ σε μεταβατική σεζόν: Τα πέντε «καυτά» συμβόλαια και το σχέδιο του Κίβου
- Κορινθία: Δύο νεκροί σε τροχαίο – Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε σπίτι
- Καταγγελία ΠΑΣΟΚ: Η ΔΕΗ απαγορεύει την επίσκεψη Ανδρουλάκη στις εγκαταστάσεις της Πτολεμαΐδας
- Οι ΗΠΑ μόνη χώρα του κόσμου εκτός της Συνθήκης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
- Μπαρτζώκας: «Πολύ αξιόλογο το ρόστερ μας, αλλά οι τίτλοι θέλουν δουλειά»
- Νταϊάν Κίτον: Η συγκινητική αφιέρωση – τατουάζ που έκανε η φίλη της Σάρα Πόλσον για εκείνη
- Κατρίνης: Θεσπίζεται δαιδαλώδες και αδιαφανές σύστημα κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις
- MEGA Γεγονότα: Ρεκόρ σεζόν την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442