Πακέτα προσφορών ετοιμάζουν οι ξενοδόχοι για να «σώσουν» τη χρονιά
«Μουδιασμένοι» εμφανίζονται οι ξενοδόχοι ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα. Τι λένε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα πακέτα που ετοιμάζουν για την προσέλκυση τουριστών
Το πρώτο κύμα εισόδου τουριστών στην Ελλάδα φαίνεται, ότι θα είναι αυτό που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία των αφίξεων για φέτος, σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα.
Οπως σημειώνουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τουριστικοί πράκτορες, αν οι πρώτες επισκέψεις τουριστών συνοδευτούν με ασφαλή διαμονή, χωρίς κρούσματα του ιού, τότε είναι βέβαιο, ότι αυτοί οι πρώτοι πελάτες, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της fedHatta Λύσσανδρος Τσιλίδης, θα γίνουν οι «πρεσβευτές» του ελληνικού τουρισμού στις χώρες τους όταν επιστρέψουν.
«Οταν οι πρώτοι τουρίστες επισκεφτούν τους ελληνικούς προορισμούς, βιώσουν την ελληνική φιλοξενία με ασφάλεια, όπως επιτάσσει η εποχή του κορονοϊού και κυρίως δεν υπάρξουν κρούσματα, τότε είναι βέβαιο ότι θα μεταφερθεί από στόμα σε στόμα ότι η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός για τις διακοπές τους», όπως τονίστηκε.
Την ίδια στιγμή «μουδιασμένοι» παρακολουθούν οι ξενοδόχοι της χώρας τη διαδικασία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, με την πανδημία του κορoναϊού, τα χερσαία σύνορα «κλειστά» και τις αεροπορικές πτήσεις ελάχιστες, δεν υπάρχει ικανό τουριστικό ρεύμα για να φέρει έσοδα τον Ιούνιο.
«Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο σε όλους μας ότι δεν θα υπήρχε κόσμος να διανυκτερεύσει στα ξενοδοχεία την 1/6» πρόσθεσε και σημείωσε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόσουν τα ξενοδοχεία κατά την επαναλειτουργία τους καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη και κοστοβόρα την όλη διαδικασία. Όσον αφορά την τουριστική κίνηση, ο πρόεδρος εκτίμησε ότι ενδεχομένως να ξεκινήσει η έλευση τουριστών οδικώς μετά τις 15/6 στη Βόρεια Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές στα ξενοδοχεία, αυτές όπως τονίζεται, θα κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο όπως σημείωσε ο κ. Τάσιος, γίνεται προσπάθεια ώστε να υπάρξουν προσφορές σε πακέτα διακοπών. «Το σημαντικό είναι να μην έχουμε κρούσμα σε τουριστικό προορισμό για να καταφέρουμε να δώσουμε υπεραξία, που θα μεταφράζεται σε αριθμό τουριστών, στην πολύ καλή εικόνα που έχει η χώρα μας στο εξωτερικό, εξαιτίας της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της πανδημίας», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)

































































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442