Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι ΗΠΑ τα πιο πολλά κρούσματα μετά από Ιταλία και Κίνα

Κοροναϊός : Οι ΗΠΑ τα πιο πολλά κρούσματα μετά από Ιταλία και Κίνα

Στις ΗΠΑ έχουν γίνει σχεδόν 200.000 τεστ για τον κοροναϊό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον η τρίτη χώρα στον πλανήτη με τα πιο πολλά κρούσματα του κοροναϊού, ύστερα από την Ιταλία και την Κίνα.

Την τρίτη κατά σειρά χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κοροναϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από την Ιταλία και την Κίνα αποτελούν πλέον οι ΗΠΑ, σύμφωνα με καταγραφή του Κέντρου για τον Κοροναϊό του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Τα περιστατικά μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, έχουν ξεπεράσει τα 25.490, με 300 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας, ενώ 171 άτομα έχουν αναρρώσει.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία έχει 53.570 επιβεβαιωμένα κρούσματα με 4.825 θανάτους και 6.000 ανθρώπους να έχουν αναρρώσει, ενώ η Κίνα έχει καταγράψει 81.321 περιστατικά κοροναϊού, με 3.260 θανάτους και 71.860 άτομα να έχουν αναρρώσει.

Αρνητικός στον κοροναϊό ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του

Ύστερα από τις φήμες και τις ανησυχίες για τον πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, πως έχει προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορονοϊού και την ανακοίνωση πως τελικά υποβλήθηκε σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν αρνητικά, ήρθε και η σειρά του αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης, Μάικ Πενς και της συζύγου του να εξεταστούν και να διαπιστωθεί πως δεν έχουν μολυνθεί.

Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου, Κέιτι Μίλερ έγραψε «Στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον COVID-19, τόσο για τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τη Δεύτερη Κυρία, Κάρεν Πενς, ήταν αρνητικά».

Σύμφωνα με τη Μίλερ, ένα μέλος από το προσωπικό του αντιπροέδρου διαπιστώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό και επρόκειτο για το πρώτο άτομο του ευρύτερου προσωπικού του Λευκού Οίκου, που διαγνώστηκε με τον COVID-19.

Καλούν τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες λόγω εξάπλωσης του ιού

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ Κρίστοφερ Σουνούνου προέτρεψε το Σάββατο τους καταναλωτές στην πολιτεία να αφήνουν σπίτι τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα ψώνια, λέγοντας ότι σύντομα θα δώσει εντολή στα καταστήματα να χρησιμοποιούν μόνο νέες πλαστικές και χάρτινες σακούλες για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορoναϊού.

Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί σε εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων που βρίσκονται αντιμέτωποι με κόσμο καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης από έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό που παραμένει ζωντανός και μολυσματικός για ώρες σε επιφάνειες.

Περιβαλλοντολόγοι έχουν εδώ και χρόνια στραφεί ενάντια στις πλαστικές σακούλες και τα τελευταία χρόνια πολλές περιοχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Νιου Χάμσαϊρ, εξετάζουν τον περιορισμό χρήσης τους.

Ο Σουνούνου τόνισε σε ανάρτηση στο twitter ότι «με αναγνωρισμένη την μετάδοση στην κοινότητα (του κοροναϊού), είναι σημαντικό οι αγοραστές να αφήνουν τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες τους στο σπίτι, δεδομένου του δυνητικού κινδύνου για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, τους καταστηματάρχες και τους πελάτες».

«Θα εκδώσω ένα διάταγμα με τη μορφή κατ’ επείγοντος που θα δίνει εντολή σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και τα καταστήματα λιανικής πώλησης στην πολιτεία να χρησιμοποιούν προσωρινά μόνο καινούργιες χάρτινες ή πλαστικές σακούλες που θα δίνονται από τα καταστήματα το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε ο Σουνούνου στο tweet.

Σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM), ο κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει για πολλές ώρες εκτός ανθρώπινου σώματος, σε διάφορες επιφάνειες, ακόμη και στον αέρα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει ήδη απαγορεύσει συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ατόμων, έχει βάλει περιορισμούς σε εστιατόρια και μπαρ, και ζήτησε από όλα τα δημόσια σχολεία να μεταβούν στην τηλε-εκπαίδευση, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19.

Το Νιου Χάμσαϊρ είχε 55 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έως το Σάββατο.

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024