Πολυετείς ποινές κάθειρξης για τον πνιγμό του μικρού Άλαν
Οι παράνομοι διακινητές, που ήταν φυγόδικοι, συνελήφθησαν από τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αυτή την εβδομάδα στην νότια επαρχία Άδανα. Το δικαστήριο στην Μούγκλα τους καταδίκασε για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο»
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τρεις επικεφαλής ενός κυκλώματος παράνομης διακίνησης ανθρώπων, σε 125 χρόνια κάθειρξης τον καθένα, για το θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Άλαν Κούρντι, ένα τρίχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία, το πτώμα του οποίου ξεβράστηκε νεκρό πριν από πέντε σχεδόν χρόνια, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.
Οι παράνομοι διακινητές, που ήταν φυγόδικοι, συνελήφθησαν από τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αυτή την εβδομάδα στην νότια επαρχία Άδανα. Το δικαστήριο στην Μούγκλα τους καταδίκασε για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο». Οι εθνικότητές τους δεν έγιναν άμεσα γνωστές.
Το 2015, η οικογένεια του τρίχρονου αγοριού προσπάθησε να φτάσει στην Κω από το Μπόντρουμ, αλλά η φουσκωτή λέμβος ανετράπη με αποτέλεσμα τον πνιγμό πέντε από τους επιβαίνοντες, ανάμεσά τους η μητέρα, ο αδερφός του αγοριού και δύο άλλοι. Ο πατέρας της οικογένειας Αμπντουλάχ, ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που επιβίωσε.
Η φωτογραφία με το άψυχο πτώμα του Άλαν να κείτεται σε μια παραλία κοντά στο Μπόντρουμ σόκαρε τότε τη διεθνή κοινότητα και έγινε σύμβολο των δεινών των Σύρων προσφύγων.
Το 2016, οι τουρκικές αρχές είχαν καταδικάσει για την ίδια υπόθεση δύο Σύρους άνδρες σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες παράνομης διακίνησης ανθρώπων.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας