Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κόλαση των παιδιών

Η κόλαση των παιδιών

Στη Μόρια, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέτρεψε, δια του «κουκουλώματος», να στοιβαχθούν τουλάχιστον τετραπλάσια άτομα απ' όσα προβλεπόταν να φιλοξενηθούν στον καταυλισμό

Οταν, στην εφηβεία μας, διαβάζαμε την «Κόλαση των παιδιών», μια συλλογή αφηγημάτων της Λιλίκας Νάκου από την περίοδο της Κατοχής (το 1942 που η «Ελενίτσα» – συμπεριλαμβάνεται στη νεοεκδοθείσα ανθολογία του Θανάση Νιάρχου «…των δακρύων» – δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Λωζάνης» έγινε έρανος για τα παιδιά της Ελλάδας) πιστεύαμε, αφελώς, ότι αυτά δεν θα συνέβαιναν ποτέ ξανά στη χώρα μας. Οτι στον «θαυμαστό καινούργιο κόσμο» που μας έταξαν δεν θα υπήρχαν παιδιά που πεθαίνουν από το κρύο ή που ξεψυχούν μπροστά σε ένα πιάτο με «τηγανιτές πατατίτσες».

Πού να ξέραμε οι ανόητοι ότι τη νέα χιλιετία, παιδιά της προσχολικής ηλικίας θα χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο για να αυτοκτονήσουν, θα ξερίζωναν τα μαλλιά τους ή θα αυτοτραυματίζονταν. Οχι κάπου μακριά, σε μια άλλη ήπειρο αλλά στο σπίτι μας, στην αυλή μας.

Στη Μόρια, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επέτρεψε, δια του «κουκουλώματος», να στοιβαχθούν τουλάχιστον τετραπλάσια άτομα απ’ όσα προβλεπόταν να φιλοξενηθούν στον καταυλισμό.

Το χειρότερο όμως είναι ότι, στη συνέχεια, τα παιδιά πρόσφυγες γενικώς (τα ασυνόδευτα ειδικότερα) αντί να αποτελούν μια αφορμή για συναίνεση όλων των κομμάτων με κοινό παρονομαστή τον στοιχειώδη ανθρωπισμό, έγιναν πεδίο αντιπαράθεσης. Και, μάλιστα όχι επί της ουσίας αλλά με αιχμή του δόρατος τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν να ηγηθούν της προσπάθειας. Πριν καν προλάβουν να δώσουν δείγμα γραφής.

Στην Ελλάδα ζούμε εσχάτως μια εξωφρενική αντίφαση. Τα δικά μας παιδιά, οι μικροί «αυτοκράτορες» που δεν επιτρέπουμε να ταλαιπωρηθούν, να γρατσουνιστούν, να στριμωχθούν κατ’ ελάχιστον.

Και τα πρσφυγόπουλα, θύματα μιας εργαλειοποίησης για το ποιος τα αγαπάει περισσότερο. Μου θυμίζουν, κατά κάποιον τρόπο, τα παιδιά που γίνονται το σχοινί της διελκυστίνδας μεταξύ χωρισμένων συντρόφων. Σαν να ακούγεται από κάπου ο Σαββόπουλος: «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά / έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα / και μας κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά / όταν ξυπνούν στις δύο η ώρα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024