Γρίπη και κρυολογήματα: Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιο επιρρεπείς
Οκτώβρης, ο μήνας που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις αρχίζουν να μας γυροφέρνουν.
Οκτώβρης, ο μήνας που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις αρχίζουν να μας γυροφέρνουν.
Δυστυχώς υπάρχουν κι εκείνοι που συνήθως αρρωσταίνουν πιο εύκολα από άλλους και που είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις.
Ποιες είναι αυτές οι 4 κατηγορίες ανθρώπων;
Άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας ή αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα
Όσοι έχουν άσθμα, πάσχουν από καρδιακές παθήσεις, ΧΑΠ, ή έχουν πρόβλημα με τον διαβήτη τους, τότε εκείνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από γρίπη σε σχέση με άλλους.
Ενήλικες άνω των 50
Είναι γνωστό ότι καθώς μεγαλώνεις, το ανοσοποιητικό σου σύστημα αντιμετωπίζει δυσκολότερα τα επιβλαβή μικρόβια.
Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσεις τη γρίπη και να αναπτύξεις επιπλοκές όπως βρογχίτιδα, πνευμονία ή δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις από την γρίπη.
Μικρά παιδιά
Πιο επιρρεπή στις ιώσεις είναι κυρίως τα παιδιά κάτω των πέντε ετών. Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καταπολεμήσεις όλες τις λοιμώξεις.
Έγκυες γυναίκες
Ακόμα κι αν είσαι απόλυτα υγιής, το να μεγαλώνεις και να κυοφορείς ένα μωρό «επιβαρύνει» αρκετά το σώμα σου. Η εγκυμοσύνη προκαλεί αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες, και κάνει τις μητέρες να είναι πιο επιρρεπείς στις επιπλοκές που σχετίζονται με τη γρίπη, όπως η βρογχίτιδα ή η πνευμονία, σύμφωνα με τους ειδικούς.
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)









































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442