Η επιστροφή του Μπουζούκη και οι σκέψεις για δύο χαφ
Το πρόβλημα στη δημιουργία επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον νεαρό χαφ, την ώρα που ο Δώνης σκέφτεται πως θα αντικαταστήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Δημήτρη Κουρμπέλη.
Η παρουσία του Ζοάο Νούνες στο ματς με τον ΟΦΗ ήταν απογοητευτική, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να… κάψουν κανέναν ποδοσφαιριστή. Ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα τον Πορτογάλο, είναι δεδομένο πως πια μπορεί να αποτελεί έως και τον… εύκολο στόχο, όμως ο Δώνης δε λειτούργησε ποτέ παρορμητικά και δε θα το κάνει ούτε τώρα.
Εξ ου και οι σκέψεις του για χρησιμοποίηση του Πορτογάλου στη θέση του Δημήτρη Κουρμπέλη στο ματς με τον Άρη. Ο Νούνες είχε καλή παρουσία στα φιλικά. Και είχε καλή παρουσία τόσο ως στόπερ, όσο και ως αμυντικός μέσος όποτε χρειάστηκε.
Αυτά τα στοιχεία που έδειξε δεν μπορεί να… εξαφανίστηκαν μέσα σε 60 λεπτά. Ωστόσο, η πιθανή χρησιμοποίηση του Νούνες ως «εξάρι» στο Βικελίδης είναι προς το παρόν μονάχα μια σκέψη του Δώνη. Και καθόλου βέβαιο πως θα γίνει πράξη.
Ο αντικαταστάτης του Κουρμπέλη είναι κάτι που προβληματίζει πολύ τον Έλληνα τεχνικό. Και είναι κάτι που ίσως να αναθεωρήσει τα πλάνα του εν όψει ενός δύσκολου αγώνα σε μια δύσκολη έδρα, όπως το «Βικελίδης».
Μπορεί, για παράδειγμα, να δούμε τον Παναθηναϊκό με ένα σχήμα 4-2-3-1, με πιο ενισχυμένη μεσαία γραμμή και με τους Νούνες και Δώνη στον άξονα, ώστε να καλυφθεί έτσι το κενό του αρχηγού.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως είναι πολύ πιθανό να δούμε και την επιστροφή του Γιάννη Μπουζούκη στο αρχικό σχήμα. Ο νεαρός μέσος μέρα με τη μέρα έρχεται ολοένα και περισσότερο στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, κόντρα στον ΟΦΗ πήρε ολόκληρο ημίχρονο, μπαίνοντας αντί του Χατζηγιοβάνη και απέναντι στον Άρη ίσως να τον δούμε από το ξεκίνημα του αγώνα, είτε ως επιθετικό χαφ, είτε στα άκρα.
Ο Μπουζούκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και ένας παίκτης που μπορεί να λύσει το πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα, ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε έντονα στα ματς με Λαμία και ΟΦΗ.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.