Ένα από τα ζητούμενα στην ΑΕΚ όπως και σε κάθε ελληνική ομάδα, είναι η ανάδειξη ταλέντων από την Ακαδημία τους, τα οποία θα αγωνιστούν στις ανδρικές ομάδες και θα έχουν την προοπτική να αποκτήσουν μεγάλη μεταπωλητική αξία.
Στην Ένωση ένα από τα καλύτερα «προϊόντα» της τελευταίας φουρνιάς είναι ο Γιάννης Φοίβος Μπότος.
Ο 18χρονος αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος αλλά και πλάγια αριστερά, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μεγάλο χρόνο συμμετοχής έχοντας καταγράψει μόλις 5 συμμετοχές (237’) και 1 γκολ με την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ στο Κύπελλο.
Ωστόσο, η πολύ καλή παρουσία του με την Εθνική U19 αλλά και στο UEFA Youth League με την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ, έχουν τραβήξει τα βλέμματα αρκετών σκάουτερ από ομάδες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την Ώρα για Σπορ μάλιστα, εκτός από το ενδιαφέρον της σουηδικής Εσκιλστούνα, υπάρχει επίσημη πρόταση και από την Ολλανδία.
Πρόκειται για την Ναϊμένγκεν, ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος, η οποία έχει καταθέσει στην ΑΕΚ επίσημη πρόταση που αφορά μονοετή δανεισμό του Μπότου και περιλαμβάνει οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2020.
Η ΑΕΚ ακόμα δεν έχει απαντήσει αφού όλα τα θέματα μεταγραφικής φύσεων μπήκαν στον «πάγο» λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, ωστόσο πλέον ο νέος τεχνικός διευθυντής, Ίλια Ίβιτς, θα κληθεί να αποφασίσει και για το θέμα αυτό πολύ σύντομα.
'Ανθρακες ο... θησαυρός: Έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή εντυπώσεων για τα αυτονόητα που επιβάλλει η UEFA στην ΕΠΟ λόγω της σύμβασης διαιτησίας, η οποία είναι σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια
Αν και έχασε το πρώτο σετ από την σπουδαία Ίγκα Σβιάτεκ (Νο2 στον κόσμο), η Μαρία Σάκκαρη έκανε μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ντόχα για 3η φορά στην καριέρα της.
Από την Τετάρτη (11/2) ο Παναθηναϊκός επέστρεψε δυνατά για την απόκτηση του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις και την Πέμπτη (12/2) κατάφερε να τον επίσημα δικό του για τα επόμενα 2,5 χρόνια.