Τρία χρόνια με αναστολή στον φερόμενο εμπρηστή που επιτέθηκε σε πυροσβέστες
Κατά την προσαγωγή του από άνδρες του Ανακριτικού της Π.Υ. Ηλείας στην υπηρεσία, ο 58χρονος «επιτέθηκε» στον οδηγό του οχήματος με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει το όχημα και να προκληθεί σύγκρουση με το όχημα που ακολουθούσε
Ελεύθερος αφέθηκε, ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσής του που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Πύργου, ο 58χρονος άνδρας που θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό από πρόθεση και πιο συγκεκριμένα για τη φωτιά που ξέσπασε προ ολίγων ημερών στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας στην Ηλεία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν στην προσαγωγή του 58χρονου άνδρα την Πέμπτη, κάτοικου Παλαιοβαρβάσαινας, ως υπόπτου για τη φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή.
Κατά την προσαγωγή του από άνδρες του Ανακριτικού της Π.Υ. Ηλείας στην υπηρεσία, ο 58χρονος «επιτέθηκε» στον οδηγό του οχήματος με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει το όχημα και να προκληθεί σύγκρουση με το όχημα που ακολουθούσε, προκαλώντας όχι μόνο υλικές ζημιές αλλά και τον ελαφρύ τραυματισμό δυο υπαλλήλων του Ανακριτικού.

Την απαγγελία της κατηγορίας ακολούθησε έφεση από τον 58χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της υπαιτιότητας σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, του εμπρησμού από πρόθεση (για τη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα όπως αναφέρεται), της δήλωσης ψευδών στοιχείων και της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ανθρώπους των Αρχών.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Ανακριτικό Τμήμα θα συνεχίσει να ερευνά πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού.
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)





































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442