Χονγκ Κονγκ: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε και πάλι χρήση δακρυγόνων σήμερα για να διαλύσει τους διαδηλωτές, την ώρα που η πόλη έχει παραλύσει από γενική απεργία
Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ κατηγόρησε σήμερα τους διαδηλωτές ότι προσπαθούν να «θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία» της πόλης, όπου το δίκτυο του μετρό παρέλυσε από τις δυναμικές κινητοποιήσεις σε μια ημέρα γενικής απεργίας που σημαδεύτηκε από νέες συγκρούσεις με την αστυνομία.
At one point, Hong Kong police even fired tear gas at journalists in Wong Tai Sin. #HongKong #Hongkongprotest #antiEALB #antiELABhk pic.twitter.com/IbEtQg9iDG
— Mantai Chow (@mantaichow) August 3, 2019
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έκανε και πάλι χρήση δακρυγόνων σήμερα για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Τα επεισόδια αυτά συνέβησαν στην πολυσύχναστη συνοικία Ουόνγκ Τάι Σιν, με τις δυνάμεις ασφαλείας να προσπαθούν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει μια οδική αρτηρία.
#HongKong protesters use road cones and water to extinguish tear gas canisters as riot police sweep through Admiralty. https://t.co/xTFFQ9TiE5 pic.twitter.com/Vn8CVbQ98V
— Hong Kong Free Press HKFP (@HongKongFP) August 5, 2019
Η μητρόπολη, που βιώνει την πιο σοβαρή της πολιτική κρίση από τότε που πέρασε στην κυριαρχία της Κίνας το 1997, εδώ και πάνω από δύο μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Ύστερα από επεισόδια όλο το σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχής της πόλης, οι διαδηλωτές την ώρα αιχμής σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) συγκεντρώθηκαν σε πολλούς σημαντικούς σταθμούς του δικτύου μεταφορών για να αποκλείσουν τις πύλες των σταθμών του μετρό και να εμποδίσουν την αναχώρηση των τρένων.
Η Λαμ εμφανίστηκε να υιοθετεί πιο απειλητικό τόνο, προειδοποιώντας τους διαδηλωτές ότι οι ταραχές «εν ονόματι ορισμένων διεκδικήσεων» πλέον «στρέφονται εναντίον του νόμου και της τάξης και ωθούν την πόλη (…) στα όρια μιας εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης».
#BREAKING: #HongKong, sciopero generale. #HongKongStrike pic.twitter.com/fwUuXwImoi
— Lo Spiegone (@lospiegone) August 5, 2019
Η κυβέρνηση της πόλης, πρόσθεσε η ίδια, θα επιδείξει «αποφασιστικότητα» στην προσπάθειά της να «αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη» και «την εμπιστοσύνη» στο Χονγκ Κονγκ. Οι πολίτες, οι οποίοι παίρνουν μέρος στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, οφείλουν να «πουν όχι στο χάος και στη βία», πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες.
Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε νωρίτερα ότι από τις 9 Ιουνίου έχει συλλάβει 420 ανθρώπους, έχει εκτοξεύσει πάνω από 1.000 δακρυγόνα και περίπου 160 σφαίρες καουτσούκ, αναφέρει το ΑΠΕ.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442