Γεωργιάδης: Μέσα στον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό
Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι «είμαστε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις θα πάνε όλα παρά πολύ γρήγορα, ήδη ετοιμάζονται οι ΚΥΑ και την Παρασκευή είχαμε σύσκεψη. Το πρώτο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή, θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων, οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές ή μέσα Αυγούστου, αρά θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό, θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα».
Ο υπουργός εξήγησε ότι «σήμερα επεξεργαζόμαστε το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε, το τρίτο ν/σ της κυβέρνησης Μητσοτάκη (το φορολογικό θα είναι το δεύτερο), που θα έχει σειρά θεμάτων που αφορούν την επιτάχυνση των δανειοδοτήσεων, τη διαδικασία για το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για να βγαίνει η έγγραφη στο μητρώο αμέσως, να μην ταλαιπωρείται καμία επιχείρηση, να φύγει η γραφειοκρατία από τη μέση».
Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήδη επεξεργάζεται σειρά νομοσχεδίων που βασικό στόχο έχουν την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός της κυβέρνησης. «Ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μονό οι μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι μόνο το Ελληνικό ή ο Χρυσός, είναι και η μικρομεσαία επιχείρηση ο ελεύθερος επαγγελματίας» τόνισε.
Την αισιοδοξία του ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει και θα ξεκινήσει σχετικά σύντομα εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού συμβούλου για το έργο. «Δεν θα ξεκινήσει μετά από χρόνια το έργο» δήλωσε με νόημα ο κ Στασινός, και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν διάθεση και γνώση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442