Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ - Σι στην Οσάκα

«Κλείδωσε» η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Σι στην Οσάκα

Η συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον κινέζο ομολογό του προσελκύει τη μεγαλύτερη προσοχή από οποιοδήποτε άλλο γεγονός στο πλαίσιο, ή στο περιθώριο, της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα έχει την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της οποίας τη συζήτηση θα μονοπωλήσει το ζήτημα του εμπορίου, στην Οσάκα το Σάββατο στις 11:30 [05:30 ώρα Ελλάδας], ενημέρωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σήμερα Πέμπτη.

Να αποτραπεί η κλιμάκωση

Η διμερής συνάντηση, η οποία σκοπό έχει να αποτραπεί η περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, πιθανόν προσελκύει τη μεγαλύτερη προσοχή από οποιοδήποτε άλλο γεγονός στο πλαίσιο, ή στο περιθώριο, της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία.

Ο Τραμπ – που έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι προτιμά τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και συμφωνίες, παρά τις πολυμερείς διαβουλεύσεις – θα έχει συνολικά εννέα διμερείς συναντήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένης μιας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αύριο Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα [08:00 ώρα Ελλάδας], δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Χόγκαν Γκίντλι στους δημοσιογράφους που συνταξιδεύουν με τον αμερικανό πρόεδρο.

Και με τον Μπολσονάρου

Οι συναντήσεις ξεκινούν σήμερα, μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους, όταν ο Τραμπ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, είπε ο Γκίντλι.

Αύριο Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος θα δει τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, κατόπιν θα συζητήσει με τον Αμπε και τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, πριν από κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μόντι.

Ο Τραμπ πρόσθεσε διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αύριο Παρασκευή στο πρόγραμμά του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024