Λιμενικοί : Αυξημένες ροές μεταναστών – Χαλάρωσε τα μέτρα η Τουρκία
Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων προς στην Ελλάδα, σημειώνουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα δεκάδες αλλοδαποί καταφθάνουν στην Αλεξανδρούπολη με κάθε τρόπο, φορτηγά, αυτοκίνητα, φουσκωτές βάρκες.
Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου το βράδυ της Δευτέρας εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της πόλης.
Μετά την περισυλλογή τους, μεταφέρθηκαν στο ΤΟΛ του λιμανιού όπου έγινε η πρώτη καταγραφή τους και διαπιστώθηκε ο ακριβής αριθμός τους. Ανάμεσά τους, συγκαταλέγονται πολλά παιδιά. Και αυτή η ομάδα θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα.
«Χαλάρωση» των μέτρων
Από την πλευρά τους, τα στελέχη του ΛΣ σημειώνουν πως έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες «χαλάρωση» των μέτρων στα θαλάσσια «σύνορα» από την πλευρά της Τουρκίας με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι δουλέμποροι σε συνδυασμό και με τις καλές καιρικές συνθήκες να το εκμεταλλεύονται και να μετακινούν παράνομα πρόσφυγες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το πρωί της 21/06/2019 έως το πρωί της 24/06/2019 διεσώθησαν 285 παράτυποι μετανάστες σε εννέα περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης, Λέσβου και Σύμης.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας