Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχονται 5.623 μόνιμες θέσεις στην Αυτοδιοίκηση

Ερχονται 5.623 μόνιμες θέσεις στην Αυτοδιοίκηση

Στόχος είναι η ενίσχυση των ΟΤΑ, οι οποίοι βιώνουν την υποστελέχωση

Συνολικά 5.623 νέες μόνιμες προσλήψεις έρχονται το επόμενο διάστημα σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για την ενίσχυση φορέων που σκοπό έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο τακτικό ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, στόχος είναι η ενίσχυση των ΟΤΑ, οι οποίοι βιώνουν την υποστελέχωση. Ετσι, τους επόμενους μήνες αναμένεται να εκδοθούν μια σειρά από προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ένα νέο τριετές πρόγραμμα 1.500 προσλήψεων στους ΟΤΑ, οι οποίες και θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2019. Θα αφορά επιστημονικό προσωπικό, κυρίως για τη στελέχωση τεχνικών αλλά και οικονομικών υπηρεσιών (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι) στους δήμους της χώρας. Παράλληλα, άμεσα θα έρθει στη Βουλή η σχετική ρύθμιση για την προκήρυξη 3.200 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ηδη προβλέπεται, όπως ανακοινώθηκε, το κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2019. Οπως όλα δείχνουν, η συγκεκριμένη προκήρυξη του ΑΣΕΠ το πιθανότερο είναι να εκδοθεί στις αρχές του 2019 και θα προβλέπει μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας (έως 84 μήνες). Με αυτόν τον τρόπο, πρόκειται να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι που ήδη απασχολούνται εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία έχει ήδη σταλεί, όπως σημείωσε ο Χαρίτσης, η «ουρά» της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018 για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες στους δήμους. Η προκήρυξη αυτή αφορά 758 μόνιμες θέσεις, έπειτα από αιτήματα που είχαν καταθέσει οι ίδιοι οι δήμοι. Πρόκειται για θέσεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, δηλαδή Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οικονομολόγοι ΠΕ, πολιτικοί μηχανικοί ΠΕ, βιολόγοι ΠΕ, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών ΤΕ, τεχνολόγοι περιβάλλοντος ΤΕ, προσωπικό διοικητικού / λογιστικού ΔΕ, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών ΔΕ καθώς και οδηγοί απορριμματοφόρων ΔΕ, εργοδηγοί ΔΕ, ηλεκτρολόγοι ΔΕ, οδηγοί φορτηγών ΔΕ, εργάτες καθαριότητας ΥΕ.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες 758 μόνιμες προσλήψεις δεν θα γίνουν όλες στους ΟΤΑ α’ βαθμού αλλά και σε φορείς και δημοτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προκήρυξη η εμπειρία θα έχει αυξημένη μοριοδότηση. Παράλληλα, προγραμματίζονται 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ, με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αλλωστε και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ είχε ανακοινώσει ότι προετοιμάζεται νέα προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μέσα στο 2019, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024