Εξειδίκευση μέτρων στήριξης: Επιστροφή ενοικίου,150 ευρώ για κάθε παιδί, αύξηση 50 ευρώ στους συνταξιούχους
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξειδίκευσε τα μέτρα που ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης με δήλωσή του ο πρωθυπουργός
Στην εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στο πλαίσιο των αυξανόμενων πιέσεων που δέχονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τις παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες προχώρησε το οικονομικό επιτέλειο.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης πρόκειται για μόνιμα και προσωρινά μέτρα ανάλογα με τη φύση των πιέσεων.
Tα μέτρα περιλαμβάνουν τη διεύρυνση των κριτηρίων για την επιδότηση ενοικίου, την ενίσχυση κατά 50 ευρώ στους συνταξιούχους και μέτρα για το ιδιωτικό χρέος με την δυνατότητα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή στη ρύθμιση οφειλών έως 72 δόσεις για παλιές μη ρυθμισμένες οφειλές .
Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα άρσης κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού με εξόφληση του 25% της οφειλής και ρύθμισης του υπόλοιπου.

Ενταξη στον εξωδικαστικό για 300.000 πολίτες και για οφειλές από 5.000 έως 10.000 ευρώ

Δυνατότητα ρύθμισης έως 72 δόσεις για παλιές μη ρυθμισμένες οφειλές (οφειλές μέχρι το τέλος του 2023) με σταθερούς όρους και ενιαίο επιτόκιο

Για τους συνταξιούχους: Η ενίσχυση που δίνεται κάθε Νοέμβριο αυξάνεται στα 300 ευρώ από 250 ευρώ και διευρύνονται τα κριτήρια



Θα δοθεί στα τέλη Ιουνίου χωρίς καμία αίτηση στα τέλη Ιουνίου και απευθύνεται σε σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά, με παραπάνω από 3 εκατομμύρια μέλη, σχεδόν το 80%, δηλαδή, των οικογενειών με τέκνα.


Επιστροφή ενοικίου
Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για την επιστροφή ενοικίου και συγκεκριμένα διαμορφώνονται από 20.000 σε 25.000 ευρώ και από 28.000 σε 35.000 ευρώ, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο ανεβαίνει από 31.000 σε 39.000 ευρώ, με προσαύξηση 5.000 ευρώ ανά τέκνο. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα καλύψει επιπλέον 70.000 ενοικιαστές, ανεβάζοντας το σύνολο στους 1 εκατομμύριο.



Επιδότηση στο diesel
Παράλληλα, συνεχίζεται έως και τον Αύγουστο η επιδότηση 15% στα λιπάσματα, με πρόσθετο κόστος 23 εκατ. ευρώ και περίπου 250.000 αγρότες δικαιούχους.


Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις
- LIVE: Πανσερραϊκός – Ατρόμητος
- Ευγένιος Ευγενίδης: Εθνικός χορηγός
- Ιράν: Σφοδρή κριτική αντικαθεστωτικών για τη στάση της ΕΕ μετά τη νέα εκτέλεση – «Αδικαιολόγητη η σιωπή της Ευρώπης»
- Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για περίπτωση κινδύνου
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)












![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442