Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Αναληθή τα περί αποβολής - Καμιά οικονομική ατασθαλία

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Αναληθή τα περί αποβολής – Καμιά οικονομική ατασθαλία

Μάλιστα, διερωτάται πως είναι να ζητείται η αποβολή του ΕΣΣ την ώρα που σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία μόλις ξεκίνησε 9μηνο πρόγραμμα υποστήριξης των πυροπλήκτων της Ανατολικής Αττικής

Παντελώς «αναληθή» και ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τα δημοσιεύματα περί αναστολής της συμμετοχής του ή οριστικής αποβολής από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Μάλιστα, διερωτάται πως είναι να ζητείται η αποβολή του ΕΣΣ την ώρα που σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία μόλις ξεκίνησε 9μηνο πρόγραμμα υποστήριξης των πυροπλήκτων της Ανατολικής Αττικής.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Νικόλαος Οικονομόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν είναι αληθή τα όσα αναγράφονται σε μερίδα του Τύπου ότι ανακοινώθηκε η αποβολή του Ε.Ε.Σ. από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κλιμακίου της, προχθές στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές διαβουλεύσεις για την αποφυγή «παγωμένης» απειλής από το 2013, συνεπεία κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης παλαιότερων – διορισμένων από την Πολιτεία διοικήσεων, για γεγονότα γνωστά στην κοινή γνώμη».

Ο κ. Οικονομόπουλος τονίζει δε τον δύσκολο ρόλο που ανέλαβε η τρέχουσα διοίκηση υπό το βάρος ατασθαλιών του παρελθόντος «με την ανοχή της Πολιτείας και δίχως να έχει ούτε ίχνος παράτασης χρόνου είχε να αντιμετωπίσει ακόμα και την χρεωκοπία του Ε.Ε.Σ.», τονίζει.

Αναφορικά δε με τα αιτήματα της Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για αλλαγή καταστατικού, άνοιγμα σε νέα μέλη και γενική συνέλευση τον τρέχοντα Οκτώβριο, ο πρόεδρος του ΕΕΣ απαντά ότι ως προς την αλλαγή καταστατικού «έχει ήδη ολοκληρωθεί και κατατεθεί από την αρμόδια επιτροπή επικαιροποιημένο, σύγχρονο καταστατικό», ενώ «η δε σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προγραμματίζεται συντόμως».

Ως προς τη διεύρυνση του ΕΕΣ με νέα μέλη, «έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πλήθος επισκέψεων του Προέδρου Ε.Ε.Σ. κ. Νικολάου Οικονομόπουλου, συνοδευόμενου από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του Ε.Ε.Σ., σε Περιφερειακά Παραρτήματα σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και διαμόρφωσης συνθηκών για τη δραστηριοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων νέων μελών. Η εκστρατεία αυτή συνεχίζεται και εντείνεται, ενώ αρωγοί στάθηκαν τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Συνεπώς, τα δύο από τα τρία προαπαιτούμενα έχουν ήδη υλοποιηθεί με βάση τις  προϋπάρχουσες συμφωνίες. Κατόπιν αυτού εγείρονται ερωτηματικά διότι ενώ σε παλαιότερες διοικήσεις που ήταν διορισμένες από την πολιτεία δίνονταν παρατάσεις ετών, εν τούτοις στην παρούσα εκλεγμένη διοίκηση δεν δίνεται παράταση ενός μηνός, όπως είχε ζητηθεί, παρά τα βήματα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί», σημειώνει ο κ. Οικονομόπουλος.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΕΕΣ επιβεβαιώνει ότι η νυν διοίκηση είναι σε αγαστή συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, με τα οποία οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, ενώ η ύπαρξη κλίματος συνεργασίας και συνεννόησης αποδεικνύεται από τις εν εξελίξει δράσεις του ΕΕΣ με τη Διεθνή Ομοσπονδία, μέσω του Πλάνου Δράσης Έκτακτης Ανάγκης («Emergency Plan of Action –  Greece: Wildfires»), στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής μας αποστολής στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο πρόεδρος ΕΕΣ απορρίπτει ως παντελώς ανυπόστατα τα περί οικονομικών ατασθαλιών σημειώνοντας ότι αντί να σχολιάζεται το πλαίσιο υπό το οποίο πραγματοποιούνται οι περιοδείες ανά την Ελλάδα, θα έπρεπε να διερευνηθεί τι έχει γίνει τόσα χρόνια και παραμένουν αναξιοποίητα εκατοντάδες ακίνητα του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του με δυσβάστακτο ΕΝΦΙΑ. Να σημειωθεί ότι για ένα τέτοιο ακίνητο στην περιοχή της Γλυφάδας, είναι γεγονός ότι ο ΕΣΣ καλείται να καταβάλλει ΕΝΦΙΑ ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Sports in

Όμορφη κίνηση από τον Ολυμπιακό: Οι παίκτες θα αφήσουν λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα αφήσουν λουλούδια στο σημείο που τον περασμένο Αύγουστο δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης από την επιδρομή οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024