Με στίχο από την «Αντιγόνη» απάντησε στις αιτιάσεις Τραμπ ο Σχοινάς
Στη δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η ΕΕ είναι εχθρός των ΗΠΑ
Στην Αντιγόνη του Σοφοκλή παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν ρωτήθηκε τι απαντάει η Κομισιόν στη δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η ΕΕ είναι εχθρός των ΗΠΑ.
Ο κ. Σχοινάς, αφού υπενθύμισε ότι στη δήλωση του κ. Τραμπ υπήρξε άμεση αντίδραση από πολλούς ιθύνοντες της ΕΕ, απάντησε ότι το μόνο που του έρχεται στο μυαλό είναι ο στίχος από την Αντιγόνη του Σοφοκλή «ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν», που σημαίνει, όπως εξήγησε, «γεννήθηκα για να έχω φίλους, όχι για να έχω εχθρούς».
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)





































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442