ΗΠΑ: Θα πιέσουμε τους συμμάχους για αύξηση στρατιωτικών δαπανών
Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες
Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις στους νατοϊκούς συμμάχους, ιδιαίτερα στη Γερμανία, να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες και θα τονίσουν την εντεινόμενη απειλή που θέτει η Ρωσία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.
Σε ερώτηση κατά πόσον ο Μάικ Πομπέο θα παρευρεθεί στη συνάντηση, αν η αμερικανική Γερουσία επιβεβαιώσει αύριο Πέμπτη, όπως αναμένεται, το διορισμό του στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αξιωματούχος ανέφερε πως «το παρακολουθούμε αυτό στενά, αλλά δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε αυτή τη στιγμή».
Με τα σημερινά δεδομένα, ο εκτελών χρέη ΥΠΕΞ, Τζον Σάλιβαν, θα παρευρεθεί στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε.
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο – Αναζητείται ο δράστης
- Νέα δεδομένα για τον Πίτερς: «Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την πλευρά του…»
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442