Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναι στις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

Ναι στις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια

H Ελλάδα οφείλει να συγχρονιστεί με τις εξελίξεις στις άλλες χώρες. Στο κάτω - κάτω σε ποιο ίδρυμα παρέχεται ουσιαστική αγάπη και φροντίδα στα παιδιά;

Οι σκοταδιστικές αντιδράσεις που ξεσήκωσε η είδηση ότι σε νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανοίγεται ένα «παράθυρο» για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν αναμενόμενες.

«Αυτό το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που ως γιατρό και ως πολιτικό με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο», έσπευσε να δηλώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν συμβαδίζει με τις αλλαγές που έχουν επέλθει έτσι κι αλλιώς στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Ετσι ανακοίνωσε την «κατηγορηματική αντίθεσή της» στην προοπτική υιοθεσίας ή αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι της παρούσης και στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά», τόνισαν χαρακτηριστικά πηγές από την οδό Πειραιώς.

Διαφωνώ.

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση που λέει ότι ακόμα και ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα δύο φορές την ημέρα, θα έλεγα ότι ακόμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι σωστό δύο φορές τον χρόνο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση η προοπτική να υιοθετούνται παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς επίσης και επισπευσθούν και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και οι οποίες στη χώρα μας παραμένουν μεσαιωνικές.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Είναι δηλαδή πιο έτοιμη η ελληνική κοινωνία να αποδέχεται το γεγονός ότι παιδιά μεγαλώνουν σε ιδρύματα, παρά μέσα στην θαλπωρή και τρυφερότητα μιας οικογενειακής μονάδας;

Το βασικό αγαθό που έχει ανάγκη ένα παιδί που μεγαλώνει είναι η αγάπη και η φροντίδα από αυτούς που το μεγαλώνουν.

Σε ένα ίδρυμα δυστυχώς δεν παρέχεται αγάπη και ως ένα μεγάλο βαθμό ούτε και ουσιαστική φροντίδα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πολιτικοί και άλλοι αγκιτάτορες από τη δημόσια σφαίρα είναι πεπεισμένοι ότι δύο άντρες ή δύο γυναίκες δεν μπορούν να μεγαλώσουν σωστά ένα παιδί.

Νομίζω ότι είναι καιρός και η χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα της διεθνούς εμπειρίας που δείχνει ακριβώς το αντίθετο: τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα εξ αιτίας του γεγονότος αυτού.

Τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτικές ανοησίες.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024