Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Κίμκι στο ΟΑΚΑ με 93-65
Με 24 πόντους (7/9 τρίποντα) του Μάρκους Ντένμον, εκ των οποίων τους 17
(!) πέτυχε στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης
απέναντι στην Κίμκι, 93-65, στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της
Euroleague. Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Τουρκία κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Με 24 πόντους (7/9 τρίποντα) του Μάρκους Ντένμον, εκ των οποίων τους 17 (!) πέτυχε στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Κίμκι, 93-65, στο ΟΑΚΑ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.
Με τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους στη διοργάνωση, οι «πράσινοι» έφτασαν τις 4 στο σύνολο, υποχρεώνοντας σε μία δεύτερη ήττα τους Ρώσους. Και οι δύο ήττες για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, σημειώθηκαν στην πατρίδα του, την Ελλάδα, αφού και στο ΣΕΦ δεν κατάφερε να προβάλλει αντίσταση την 4η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό.
Με 17/27 τρίποντα, 22 ασίστ και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κρατά στους 17 πόντους τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ευρώπη, Αλεξέι Σβεντ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε καθ’ όλη τη διαρκεια του αγώνα. Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού η Αναντολού Εφές (16/11, 19:30, Κωνσταντινούπολη), η οποία επικράτησε με 72-92 της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.
Με τον Αντετοκούνμπο στην αρχική πεντάδα, προκειμένου να «εξολοθρεύσει» -όπως και έκανε- τον Σβεντ, ο Παναθηναϊκός βρήκε την ενέργεια που έψαχνε σε άμυνα και επίθεση. Ο Ελληνας φόργουορντ διακρίθηκε και στους δύο τομείς και διαμόρφωσε το 13-5 στο 5΄.
Ο Πασκουάλ «τράβηξε» στον πάγκο τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδωσε τη… σκυτάλη του σκοραρίσματος στον Ντένμον, με τον Αμερικανό α οργιάζει από τα 6.75 (3/3 τρίποντα) και να εκτοξεύει τη διαφορά στους +14 (22-8 στο 7΄). Παρά την προσπάθεια της Κίμκι να πλησιάσει, η ευστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.75 (6/9) τον βοήθησε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +10 (26-16).
Στη δεύτερη περίοδο και με τον Ντένμον να παραμένει… συνδεδεμένος από τα 6.75, οι «πράσινοι» κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας μέχρι το 16΄, όταν οι Ρώσοι εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη του Παναθηναϊκού στην άμυνα μείωσαν σε 35-26. Ωστόσο, με την είσοδο του Αντετοκούνμπο και πάλι στο παρκέ η άμυνα «έδεσε» και το τριφύλλι κατάφερε να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +20 (46-26).
Στην τρίτη περίοδο, η Κίμκι μπορεί να ανέβασε στροφές στην επίθεση και να σημείωσε περίπου τους πόντους που είχε σε όλο πρώτο ημίχρονο, αλλά η παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού δεν… συγκρατήθηκε, με τους «πράσινους» να μένουν σε απόσταση ασφαλείας (72-49 στο 30΄).
Τυπικής διαδικασίας το τέταρτο δεκάλεπτο, με το «τριφύλλι» να έχει επιβάλει το ρυθμό του και να μην αγχώνεται μέχρι το τελικό 93-65.
Ο Ολυμπιακός, που μετράει δύο σερί ήττες στην διοργάνωση (από Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό), έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην -κάτοχο του τίτλου- Φενέρμπαχτσε την Τετάρτη (15/11, 19:45) στην Κωνσταντινούπολη.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν γι’ άλλη μια φορά χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη, που ακόμα είναι ανέτοιμος.
Την Παρασκευή (17/11, 21:00) ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ, όπου θα φιλοξενήσει τον Ερυθρό Αστέρα. Η προϊστορία είναι ξεκάθαρα με το μέρος των Πειραιωτών, αφού από το 2000 οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 4 φορές με τον Ολυμπιακό να έχει το απόλυτο.