Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης

Τα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης

...

Επιμέλεια: Μαντώ Σιώμου

Τα τηλεπαιχνίδια επέστρεψαν δυναμικά στην ελληνική τηλεόραση.
Έξυπνοι γρίφοι που ακονίζουν το μυαλό, γνώσεις, μαντικές ικανότητες, τύχη αλλά και προσωπικό γούστο, είναι μόνο μερικές από τις δεξιότητες που χρειάζεται ένας παίκτης για να κερδίσει, καθώς η αγωνία κορυφώνεται στα ύψη.

Quizdom Τhe Show




«Όποιος ξέρει, κερδίζει» στο Quizdom Τhe Show, που μπήκε ξανά στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου, με καινούργιες ερωτήσεις και καινούργιους κανόνες.

Γρήγορο, έξυπνο, απρόβλεπτο και ανανεωμένο, το Quizdom Τhe Show προβάλλεται μέσα από την συχνότητα του Alpha, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00, με παρουσιαστή τον Λάμπρο Φισφή.

Σταθερή αξία του παιχνιδιού οι δύο αντίπαλοι, που επιλέγουν εναλλάξ από δύο κατηγορίες, και στη συνέχεια καλούνται να απαντήσουν ταυτόχρονα σε δεκάξι ερωτήσεις, μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα. Οι κατηγορίες των ερωτήσεων είναι: 20ος Αιώνας, Τέχνες, Celebrities, Αθλητικά, Γεωγραφία, Επιστήμη, Θρησκεία, Ιστορία, Σώμα & Υγεία, Λέξεις, Σινεμά, Μουσική, Πολιτική, Φαγητό, Ζώα.

Πλέον, τα χρηματικά μπόνους για κάθε σωστή τετράδα απαντήσεων πηγαίνουν στο προσωπικό πουγκί του κάθε διαγωνιζόμενου, όπως συμβαίνει και με το μπόνους του πιο γρήγορου παίκτη το οποίο φτάνει πλέον τα 100 ευρώ, από 50 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Επίσης, στο τέλος της χρονιάς, οι δέκα καλύτεροι παίκτες, (εκείνοι με το μεγαλύτερο σερί νικών και τα υψηλότερα κέρδη) επιστρέφουν στο στούντιο για μία επιπλέον μάχη μέχρι τελικής γνώσεως.

Φέτος οι τελικοί θα είναι δύο, ο πρώτος την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο δεύτερος στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν, εκεί όπου οι καλύτεροι παίκτες θα διεκδικήσουν τα δύο μεγάλα έπαθλα που θα αγγίζουν τα 60.000 ευρώ.

Deal

Το Deal, το δημοφιλές παιχνίδι που μοιράζει από το 2001 εκατομμύρια, σε 70 συνολικά χώρες επέστρεψε στην μικρή οθόνη με παρουσιαστή και πάλι τον Χρήστο Φερεντίνο.

Το τηλεπαιχνίδι που έγινε διεθνής επιτυχία, αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε παγκοσμίως πολλά βραβεία, ακόμα και Emmy, καλεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή στον Alpha, 22 παίκτες από την Ελλάδα και την Κύπρο να «ντιλάρουν» και να κερδίσουν μέχρι 60.000 ευρώ.

Οι κανόνες είναι απλοί. Σε κάθε παίκτη κληρώνεται ένα κουτί, που κρύβει μέσα του κάποιο ποσό το οποίο μόνο ο δικηγόρος γνωρίζει. Το ποσό αυτό κυμαίνεται από 0,01 ευρώ μέχρι 60.000 ευρώ.

Το ρίσκο, είναι όταν ο παίκτης πρέπει ενστικτωδώς να επιλέξει και να ανοίξει τα 21 κουτιά που έχουν απομείνει και να δει τα ποσά που κρύβονται μέσα τους. Κάθε κουτί που ανοίγει, φεύγει από το παιχνίδι και μαζί του φεύγει και το ποσό που κρύβει. Ο «Τραπεζίτης» παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με δελεαστικές προσφορές, ζητώντας από τον παίκτη να ανταλλάξει το κουτί του με μετρητά.

Ο κάθε παίκτης πρέπει να «κλείσει την καλύτερη συμφωνία», να ανοίξει εκείνα τα κουτιά που έχουν τα μικρότερα ποσά, ώστε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τα 60.000 ευρώ.

O Τροχός Της Τύχης


Το πιο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι της Αμερικής, που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’90, όταν το παρουσίαζε ο Γιώργος Πολυχρονίου στον ΑΝΤ1, συνεχίζει με επιτυχία για τρίτη χρονιά στο Star, με παρουσιαστή τον Πέτρο Πολυχρονίδη, έχοντας στο πλευρό του την Τζούλια Νόβα.

O «Τροχός της Τύχης» επέστρεψε πιο συναρπαστικός και χαρίζει γέλιο, αγωνία, πλούσια δώρα, μετρητά, ακόμη και αυτοκίνητα, καθημερινά στις 18:50, γιατί… «Όποιος γυρίζει κερδίζει».

Στο παιχνίδι συμμετέχουν τρεις παίκτες, οι οποίοι γυρίζουν τον Τροχό, και επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου για να κερδίσουν χρήματα. Ο πρώτος παίκτης, που θα βρει την κρυμμένη λέξη ή φράση, κερδίζει όσα έχει συγκεντρώσει στον γύρο.

Ο παίκτης, που έχει τα περισσότερα χρήματα στο τέλος του βασικού μέρους του παιχνιδιού, είναι ο μεγάλος νικητής και παίζει στον Τελικό για επιπλέον κέρδη ή για το αυτοκίνητο.

Ο «Τροχός Της Τύχης» βασίζεται στο κλασικό παιχνίδι «Κρεμάλα» και δημιουργήθηκε το 1975 από τον Μερβ Γκρίφιν για το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Έχει γνωρίσει περισσότερες από 60 διεθνείς προσαρμογές, ενώ έχει προβληθεί σε μεγάλα κανάλια άλλων χωρών, όπως στο γαλλικό TF1, στο τουρκικό Kanal D, στο ισπανικό Antena 3 και σύντομα θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε Πορτογαλία και Κροατία.

Lucky Room


Ποιος αποφασίζει τελικά στην οικογένεια… θα μάθουμε στο Lucky Room, το νέο τηλεπαιχνίδι του ANT1, µε παρουσιαστή το Γιώργο Λιάγκα. Πρόκειται για ένα αρκετά πρωτότυπο παιχνίδι, που έχει γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Τουρκία, και αναμένεται να προβληθεί στην prime time ζώνη του καναλιού.

Στο Lucky Room συμμετέχει όλη η οικογένεια, αλλά μόνο ένας θα έχει τον λόγο. Τρεις παίκτες θα βρίσκονται στο πλατό, ενώ σε ένα άλλο δωμάτιο θα είναι τα μέλη των οικογενειών τους.

Όποιος παίκτης απαντήσει σωστά στην ερώτηση, ο παρουσιαστής πηγαίνει στο δωμάτιο και ζητεί από την οικογένεια του να επιλέξει ένα από τα πέντε μπάζερ που βρίσκονται μπροστά τους, και αντιστοιχούν σε ποσά που εκείνοι δεν γνωρίζουν, αντίθετα με το κοινό και τους παίκτες που τα βλέπουν.

Όποιος φτάσει στην τελική φάση μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο βοήθειες, χάνοντας ένα ποσό κάθε φορά, ενώ όσα χρήματα του μείνουν αποτελούν το έπαθλο του.



ΡΑΝΤΕΒΟΥ


Ο αγαπημένος Μάρκος Σεφερλής είναι ξανά ο οικοδεσπότης του οικογενειακού τηλεπαιχνιδιού «ΡΑΝΤΕΒΟΥ», που προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:50 από το Star, και βοηθάει τους πάικτες να βρούνε το ταίρι τους.

To «ΡΑΝΤΕΒΟΥ» είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του επιτυχημένου τηλεοπτικού παιχνιδιού «Ραντεβού στα Τυφλά», που μας σύστησε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση η Βάσια Τριφύλλη, το 1991 μέσα από το MEGA channel.

Ένας παίκτης αναζητά το «άλλο του μισό» ανάμεσα σε τρεις υποψήφιους, κάνοντας ερωτήσεις που έχουν σχέση με τη συντροφικότητα, τον έρωτα, την απιστία, τον γάμο, χωρίς όμως να έχει μαζί τους οποιαδήποτε οπτική επαφή. Από τις απαντήσεις τους και με την βοήθεια του Μάρκου Σεφερλή, στο τέλος κάνει την επιλογή του.

Ο παίκτης μπορεί να έχει μαζί του ως συνοδό κάποιο συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο, που συμμετέχει στη διαδικασία λέγοντας τη γνώμη του, χωρίς όμως να είναι αποφασιστική.

Το «ζευγάρι», που προκύπτει, κερδίζει ένα ταξίδι, σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, σε συνεργαζόμενα πολυτελή ξενοδοχεία με δύο μονόκλινα δωμάτια και διατροφή και €1.000. Το ταξίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από συνεργείο της εκπομπής και σε επόμενη εκπομπή θα παρουσιάζεται το πώς πέρασε το ζευγάρι και αν τελικά ο παίκτης έκανε τη σωστή επιλογή.

Shopping Star


Ένα νέο παιχνίδι έρχεται στο Star για όσες αγαπούν τη μόδα και πιστεύουν στο γούστο τους. Κάθε εβδομάδα στο Shopping Star μια νικήτρια θα κερδίζει 1.000 ευρώ, ενώ όλες οι παίκτριες, αγορές 400 ευρώ.

Η παρουσιάστρια του παιχνιδιού Βίκυ Καγιά θα παρακολουθεί τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων και θα τις βαθμολογεί, ενώ παράλληλα θα δίνει συμβουλές στις διαγωνιζόμενες αλλά και στις τηλεθεάτριες.

Κάθε εβδομάδα θα επιλέγονται 5 γυναίκες, που δεν θα έχουν συναντηθεί ποτέ μεταξύ τους, οι οποίες εκτός από «ανταγωνίστριες» θα έχουν και τον ρόλο του κριτή για τις υπόλοιπες.

Οι διαγωνιζόμενες θα έχουν στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρόνο και κόστος προκειμένου να «υπηρετήσουν» στιλιστικά το θέμα που τους έχει δοθεί στην αρχή της εβδομάδας, με απώτερο σκοπό να πάρουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, από την στιγμή που πατάνε το πόδι τους στο πρώτο κατάστημα. Η κάμερα ακολουθεί τις επισκέψεις της κάθε διαγωνιζόμενης στα καταστήματα και καταγράφει τις επιλογές και τις αντιδράσεις της. Μετά την ολοκλήρωση των αγορών της η κάθε παίκτρια θα παρουσιάζει ως «μοντέλο» στις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες, την επιλογή της.

Στο τέλος και οι πέντε διαγωνιζόμενες δίνουν κρυφά τη βαθμολογία τους από το 2 έως το 10, το ίδιο φυσικά και η παρουσιάστρια κι έτσι θα προκύπτει η νικήτρια της εβδομάδας, που κερδίζει 1000 ευρώ μετρητά.

Το παιχνίδι προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Αλβανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ρουμανία και Τουρκία.



entertainment.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024