Ζούκοφ: «Οι «καθαροί» ρώσοι αθλητές θα ασκήσουν έφεση κατά του αποκλεισμού τους»
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεκσάντερ Ζούκοφ, δήλωσε σήμερα ότι οι «καθαροί» αθλητές του στίβου της χώρας θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, προκειμένου να καταθέσουν έφεση κατά του αποκλεισμού τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και πρόσθεσε πως η τιμωρία τους είναι νομικά «αδικαιολόγητη».
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλεκσάντερ Ζούκοφ, δήλωσε σήμερα ότι οι «καθαροί» αθλητές του στίβου της χώρας θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, προκειμένου να καταθέσουν έφεση κατά του αποκλεισμού τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και πρόσθεσε πως η τιμωρία τους είναι νομικά «αδικαιολόγητη».
Ο Ζούκοφ έκανε τις συγκεκριμένες αναφορές σε ομιλία του στη διάρκεια συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατά την οποία εξετάζονται περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μόνο «καθαροί» αθλητές θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από δύο μήνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο (5-21/8).
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα στίβου της Ρωσίας δεν μπορεί να δώσει το «παρών» στο Ρίο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η IAAF διατήρησε την ποινή αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πέρυσι στην ομοσπονδία της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Καλαμάτα: Η αποθέωση για την άνοδο στη Super League άρχισε από τα… Μεγάρα! (vid+pics)
- Νέα πρωτιά ο Καραλής στη Ρουέν και… παραλίγο νέο ρεκόρ!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442