Στις ΗΠΑ, τα πυρηνικά ελέχονται ακόμη με δισκέτες (τις αρχαίες)
Θύμα της κατάρας κάθε πρωτοπόρου στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έχει πέσει το Πεντάγωνο: Όπως επιβεβαιώνει ελεγκτική υπηρεσία, σε τμήματα που είναι υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για το πυρηνικό οπλοστάσιο της υπερδύναμης κάποιοι υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμα δισκέτες...
Θύμα της κατάρας κάθε πρωτοπόρου στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών έχει πέσει το αμερικανικό Πεντάγωνο: Όπως επιβεβαιώνει ελεγκτική υπηρεσία, σε τμήματα που είναι υπεύθυνα μεταξύ άλλων και για το πυρηνικό οπλοστάσιο της υπερδύναμης κάποιοι υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμα… δισκέτες.
Και μάλιστα εκείνες τις λεπτές.
Η αμερικανική υπηρεσία GAO επιβεβαίωσε σε αναφορά της πως κάποια συστήματα υπολογιστών στις αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες είναι τόσο παλιά που δεν έχουν ακόμη περάσει ούτε καν στην εποχή του απλού CD-ROM.
Μεταξύ τους βρίσκονται και υπηρεσίες του Πενταγώνου, και συγκεκριμένα εκείνες που είναι αρμόδιες για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και για τα βομβαρδιστικά που χρησιμοποιούν πυρηνικά όπλα.
Τα παραπάνω τμήματα χρησιμοποιούν συστήματα «που τρέχουν σε υπολογιστές IBM Series/1, της δεκαετίας του ’70, και χρησιμοποιούν δισκέτες οκτώ ιντσών», επισημαίνεται.
Η συντήρηση τέτοιων συστημάτων, καταλήγει η αναφορά της υπηρεσίας, έχει γίνει εδώ και καιρό πολύ ακριβότερη της αντικατάστασής τους με νέα.
Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η αντισυνταγματάρχης Βάλερι Χέντερσον, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «για να το πούμε σύντομα, χρησιμοποιούνται ακόμα επειδή δουλεύουν ακόμα».
Η Ουάσινγκτον πάντως σκοπεύει να τα έχει αντικαταστήσει μέχρι το 2017, σύμφωνα με την ίδια.
Η ίδια η αναφορά επισημαίνει πως στόχος είναι η πλήρη εξάλειψή τους στα γραφεία των αμερικανικών υπηρεσιών μέχρι το 2020.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας