Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι χορηγοί εγκαταλείπουν την Σαράποβα

Οι χορηγοί εγκαταλείπουν την Σαράποβα

Μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο θα έχει για την Μαρία Σαράποβα η παραδοχή της πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας. Η 28χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, πέντε φορές κάτοχος «grand slam», παραδέχθηκε πως βρέθηκε θετική στην ουσία «meldonium», την οποία όμως χρησιμοποιούσε εν γνώσει της από το 2006.

Μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο θα έχει για την Μαρία Σαράποβα η παραδοχή της πως απέτυχε να περάσει με επιτυχία το τεστ αντιντόπινγκ στο «Open» της Αυστραλίας. Η 28χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, πέντε φορές κάτοχος «grand slam», παραδέχθηκε πως βρέθηκε θετική στην ουσία «meldonium», την οποία όμως χρησιμοποιούσε εν γνώσει της από το 2006.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στη Ρωσίδα, αλλά οι χορηγοί της αποφάσισαν να διακόψουν τα συμβόλαια τους με την «Μάσα», φοβούμενοι τον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε η υπόθεση αυτή στο εταιρικό προφίλ τους.

Ετσι η πολυεθνική εταιρία αθλητικών ειδών, «Nike», αποφάσισε να τερματίσει την πολυετή συνεργασία της με την πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια παγκοσμίως το 2015. Να σημειωθεί πως η Ρωσίδα πρωταθλήτρια είχε συνάψει το πρώτο συμβόλαιο της με την εταιρία αυτή σε ηλικία μόλις 11 ετών! «Αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία μας με τη Mαρία Σαράποβα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επίσης η ελβετική εταιρία ρολογιών, «Tag Heuer», έκανε επίσης σχετική ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως δε θα ανανεώσει το συμβόλαιο της με την Ρωσίδα σταρ, που είχε λήξει τον περασμένο Δεκέμβριο και τις τελευταίες εβδομάδες ήταν σε συζητήσεις για τη σύναψη νέου τριετούς συμβολαίου χορηγίας, ύψους πέντε εκατ. δολαρίων. Το ίδιο έπραξε και η διάσημη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, «Porsche», η οποία συνεργαζόταν τα τελευταία χρόνια με την 28χρονη πρωταθλήτρια αντί αρκετών εκατ. δολαρίων.

Το 2015 η Σαράποβα αναδείχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια παγκοσμίως από το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», αφού σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα κέρδισε 30 εκατ. δολάρια από αγώνες και χορηγούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο