Παραδόθηκε Αργεντινός παράγοντας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο FIFA
Ο επιχειρηματίας Αλεχάντρο Μπουρσάκο, ένας από τους τρεις Αργεντινούς, τους οποίους αναζητούν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά στις τάξεις της FIFA, παραδόθηκε την Τρίτη οικειοθελώς στην αστυνομία στη βόρεια Ιταλία. Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μπουρσάκο παραδόθηκε μόνος του στις αρχές της πόλης Μπολζάνο, ωστόσο δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο επιχειρηματίας Αλεχάντρο Μπουρσάκο, ένας από τους τρεις Αργεντινούς, τους οποίους αναζητούν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά στις τάξεις της FIFA, παραδόθηκε την Τρίτη οικειοθελώς στην αστυνομία στη βόρεια Ιταλία. Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Μπουρσάκο παραδόθηκε μόνος του στις αρχές της πόλης Μπολζάνο, ωστόσο δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ, στέλεχος της περιφερειακής ιταλικής αστυνομίας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής «La Red» ότι ο Μπουρσάκο εμφανίστηκε χωρίς ειδοποίηση σε αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους, έναν Ιταλό και έναν Αργεντινό. «Απλά εμφανίστηκε ξαφνικά» τόνισε χαρακτηριστικά.
Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ τονίζουν ότι ο 50χρονος Μπουρσάκο, μαζί με τους Αργεντινούς Ούγκο Χίνκις, 70 ετών, και τον γιό του, Μαριάνο Χίνκις, 40 ετών, συνωμότησαν για να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν, μέσω δωροδοκιών, προσοδοφόρα συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων από περιφερειακές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται ο πατέρας και ο γιός, ενώ ο Αργεντινός δικαστής, ο οποίος διέταξε στις 28 Μαΐου τη σύλληψη των τριών ανδρών, είχε πει τότε ότι δεν γνώριζε αν βρίσκονταν στη χώρα.
Ο Μπουρσάκο ήταν πρόεδρος της εταιρείας αθλητικού μάρκετινγκ στην Αργεντινή «Torneos y Competencias», ενώ οι Ούγκο και Μαριάνο Χίνκις ελέγχουν την «Full Play», μια άλλη επιχείρηση που ασχολείται με τα αθλητικά ΜΜΕ και το μάρκετινγκ με έδρα στην Αργεντινή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442