MIG: Αύξηση 197% στα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη το 2014
Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου MIG κατέγραψαν αύξηση €42εκ το 2014, ήτοι 3,6% ετησίως, στα €1,21 δισ, παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες στους περισσότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Αύξηση 197% ετησίως στα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο σύνολο των θυγατρικών (€91,5εκ έναντι €30,8εκ το 2013). Οι θυγατρικές εταιρείες VIVARTIA, ATTICA και […]
Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου MIG κατέγραψαν αύξηση €42εκ το 2014, ήτοι 3,6% ετησίως, στα €1,21 δισ, παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες στους περισσότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας.
Αύξηση 197% ετησίως στα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στο σύνολο των θυγατρικών (€91,5εκ έναντι €30,8εκ το 2013). Οι θυγατρικές εταιρείες VIVARTIA, ATTICA και ΥΓΕΙΑ βελτίωσαν σημαντικά τα αποτελέσματά τους έναντι του 2013.
Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη EBITDA του Ομίλου ανήλθαν στα €68,6εκ, έναντι €5,4εκ το 2013, αντικατοπτρίζοντας τη σημαντική ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας των θυγατρικών.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου ανήλθαν σε ζημία €172,6εκ, έναντι ζημίας €203,3εκ το 2013. Τα εν λόγω αποτελέσματα περιλαμβάνουν ζημίες απομείωσης στοιχείων του ενεργητικού ύψους €62,7εκ έναντι €40,7εκ το 2013.
Η Καθαρή Εσωτερική Αξία (NAV) της Εταιρείας την 31.12.2014 ανήλθε στα €923εκ, ποσό που αντιστοιχεί σε €0,98 ανά μετοχή.
Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου, περιλαμβανομένων των δεσμευμένων καταθέσεων, ανήλθαν στα €140,6εκ ενώ σε επίπεδο μητρικής στα €50,8εκ. Οι ενοποιημένες δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου την 31.12.2014 μειώθηκαν κατά €105εκ έναντι της 31.12.2013, στα €1,75 δισ.
Η σταδιακή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης/αναχρηματοδότησης του δανεισμού του Ομίλου, συμβάλλει στη βελτίωση της κατανομής του δανεισμού υπέρ των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων (47% του συνόλου έναντι 26% την 31.12.2013).
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Ευθύμιος Μπουλούτας δήλωσε: «οι προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους και βελτίωσης της αποδοτικότητας των προηγούμενων ετών αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως φαίνεται στη σημαντική ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA των θυγατρικών εταιριών στα €91,5 εκ έναντι €30,8εκ το 2013.
Η σταθεροποίηση και αύξηση των πωλήσεων σε επίπεδο Ομίλου κατά το β’ εξάμηνο του 2014 καθώς και η βελτίωση των αποτελεσμάτων αποτελούν ενθαρρυντικές ενδείξεις για το μέλλον, παρά τις συνεχιζόμενες δυσχέρειες στους περισσότερους τομείς της Ελληνικής οικονομίας. Για το αμέσως προσεχές διάστημα η MIG θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην υλοποίηση του προγράμματος περαιτέρω βελτίωσης της αποδοτικότητας και ανάπτυξης των κύριων δραστηριοτήτων ταυτόχρονα με τη βελτιστοποίηση του ισολογισμού του Ομίλου».