Συμβιβασμός και ανάπτυξη στη συζήτηση Τσίπρα-Σουλτς
Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες. Ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας. «Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας. Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες.
Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
«Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από τη συνεργασία μας για να επιλύσουμε μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα προβλήματα με μια στρατηγική για την ανάπτυξη» είπε.
Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για την πρόσληψη των ανέργων και μια συζήτηση για την εκπόνηση εξειδικευμένου σχεδίου αναφορικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
«Η Ελλάδα έχει δυνατότητες τόσο για ανάπτυξη όσο και για επενδύσεις» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.
Παράλληλα είπε ότι τις τελευταίες μέρες είδαμε ότι υπήρξαν διαφορετικές ερμηνείες για αποφάσεις που ελήφθησαν και οι οποίες οδήγησαν σε εντάσεις. Οι παρεξηγήσεις θα πρέπει να επιλυθούν για να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, υπογράμμισε ο Μ. Σούλτς
Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στην ανθρωπιστική κρίση.
«Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση και είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η εφαρμογή των ιδεών για να ξεπεράσουμε την κρίση» τόνισε.
«Σεβόμαστε τις δεσμεύσεις μας και αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Ελπίζω να βρούμε λύση, γιατί είναι προς το κοινό μας όφειλος. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» υπογράμμισε.
Τόνισε ότι δεν υπάρχουν μόνο η εφαρμογή αποφάσεων και οι υποχρεώσεις, αλλά και η ανάγκη για στήριξη και αλληλεγγύη με συγκεκριμένους τρόπους για να επιλυθεί η πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα.
«Περνάω το 90% του χρόνου μου για την εξεύρεση άμεσων λύσεων αλλά τώρα ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για το μέλλον, αλλά μέλλον με 60% ανεργία νέων δεν είναι το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Σε δηλώσεις που προηγήθηκαν της συνάντησης ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι δεν «βλέπει μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα» και κάλεσε όλους να συνεργαστούν.
Οι επαφές Τσίπρα θα συνεχιστούν με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.
Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
- Τσίπρας: Αυτοί είναι οι άμεσοι στόχοι των μεταρρυθμίσεων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)











![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)





![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442