Διεθνής διάσκεψη στο Βερολίνο για τους σύρους πρόσφυγες
O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ διαβεβαίωσε ότι η διεθνής διάσκεψη που διεξάγεται σήμερα, Τρίτη, στο Βερολίνο, και επικεντρώνεται στα 3 εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων, αναμένεται να διακηρύξει την αλληλεγγύη της προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία και αντιμετωπίζουν μια μαζική εισροή προσφύγων.
O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ διαβεβαίωσε ότι η διεθνής διάσκεψη που διεξάγεται σήμερα στο Βερολίνο και επικεντρώνεται στα 3 εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων αναμένεται να διακηρύξει την αλληλεγγύη της προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία και αντιμετωπίζουν μια μαζική εισροή προσφύγων.
Η διάσκεψη αυτή, στην οποία συμμετέχουν 40 και πλέον εκπρόσωποι κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, αναμένεται να καταλήξει σε «μία δέσμευση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες αλλά επίσης μίας δέσμευση αλληλεγγύης προς τις χώρες που υποδέχονται και φιλοξενούν του πρόσφυγες, όπως ο Λίβανος» υπογράμμισε ο Σταϊνμάγερ πριν από την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης.
Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Σύροι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από την έναρξη του εμφυλίου πολεμου με την πλειονότητα εξ αυτών να έχει φύγει για να βρει καταφύγιο στις γειτονικές χώρες όπως το Λίβανο, την Ιορδανία και τη Τουρκία.
Μιλώντας την παραμονή της διάσκεψης, και προτού κάνει δεκτό στο γραφείο της τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Ελπίζω ότι ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης θα σταλεί από τη διάσκεψη αυτή».
Η Γερμανία απευθύνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εκταμιεύσει κεφάλαια προκειμένου να βοηθήσει τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)







































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442