Ψήφο σε περισσότερες γυναίκες για μια πιο δίκαιη κοινωνία ζητεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας
Λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογικών αναμετρήσεων, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θυμίζει σε άνδρες και γυναίκες ψηφοφόρους ότι η εκλογή περισσότερων γυναικών αποτελεί πράξη όχι μόνον ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά ένα βήμα απεγκλωβισμού της κοινωνίας μας από τη στασιμότητα. Στο πλαίσιο του έργου «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ισόρροπη συμμετοχή […]
Λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη Κυριακή των εκλογικών αναμετρήσεων, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θυμίζει σε άνδρες και γυναίκες ψηφοφόρους ότι η εκλογή περισσότερων γυναικών αποτελεί πράξη όχι μόνον ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά ένα βήμα απεγκλωβισμού της κοινωνίας μας από τη στασιμότητα.
Στο πλαίσιο του έργου «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, υλοποιείται σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης για να ενθαρρύνουν τη στήριξη περισσότερων γυναικών υποψηφίων στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Τη σημασία της εκστρατείας αναδεικνύει με δήλωσή της η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια, αναφέροντας ότι: «Η ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στο στίβο της πολιτικής εκπροσώπησης είναι ένα θετικό βήμα όχι μόνον για τις ίδιες τις γυναίκες, αλλά για όλη την κοινωνία. Η καινοτομία που αναζητάμε για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις δεν θα προέλθει από μία κοινωνία εγκλωβισμένη σε λύσεις και επιλογές του χθες. Θα προέλθει από μια κοινωνία ζωντανή, με φαντασία, που τολμά να αλλάζει. Έχει φθάσει η ώρα για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των φύλων».
Η εκστρατεία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικό τηλεοπτικό μήνυμα το οποίο είναι διαθέσιμο και σε περιβάλλον κοινωνικής δικτύωσης:
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει σειρά υπαίθριων θεατρικών δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού. Το θεατρικό δρώμενο που παρουσιάζεται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας βρίσκεται αναρτημένο στην πλατφόρμα ΥouΤube.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.