Απεργούν την Τετάρτη δικαστικοί υπάλληλοι και νοσοκομειακοί γιατροί
Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, μία την Τετάρτη 12 Μαρτίου και μια δεύτερη το διήμερο 19-20 Μαρτίου. Στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στις δύο πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, μία την Τετάρτη 12 Μαρτίου και μια δεύτερη το διήμερο 19-20 Μαρτίου.
Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.
Την Πέμπτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.
Η πανελλαδική απεργία της Τετάρτης στο δημόσιο τομέα πραγματοποιείται ενάντια στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Διοικητικές απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- κ.λπ.», το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 19ης και 20ής Μαρτίου 2014 οργανώνεται εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.