Με εκπληκτική ανατροπή στην τελευταία περίοδο, ο ΚΑΟΔ πήρε πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας με 64-62 του Απόλλωνα Πατρών, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπάβτσιτς με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά) και 9 κερδισμένα φάουλ.
Με εκπληκτική ανατροπή στην τελευταία περίοδο, ο ΚΑΟΔ πήρε πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας με 64-62 του Απόλλωνα Πατρών, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Κορυφαίος για τους νικητές ο Μπάβτσιτς με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ (τα 7 επιθετικά) και 9 κερδισμένα φάουλ.
Σε ένα ματς όπου οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν… διακόψει τη σχέση τους με το καλάθι, νίκησε η λιγότερο κακή. Κι αυτός ήταν ο ΚΑΟΔ που εκμεταλλεύθηκε την σημαντική υπεροχή του στα ριμπάουντ (43 έναντι 36) ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι με 1/20 τρίποντα… έσπασαν τα καλάθια.
Πάντως, μέχρι την ανατροπή του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Απόλλων έδειξε να ελέγχει την κατάσταση. Η πρώτη φορά πήρε διαφορά ήταν στο 14΄ μετατρέποντας το 17-15 σε 24-15 μ΄ένα γρήγορο 7-0, ενώ ξεπέρασε τους δέκα πόντους λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και έφτασε στο +13 (52-39).
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Απόλλων βρισκόταν αγκαλιά με τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι με “μπροστάρηδες” τους Τζόουνς και Μπάβτσιτς, έτρεξαν ένα μπήκαν με ένα εντυπωσιακό 14-2 μειώνοντας στον πόντο (54-53).
Το σερί του ΚΑΟΔ επεκτάθηκε στο 20-4 (!) και έτσι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 59-56 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των γηπεδούχων, σταμάτησαν στα δύο σουτ του Μπολντς και του Αργυρόπουλου στην εκπνοή, που “βρήκαν σίδερο” κι έτσι οι Δραμινοί “απέδρασαν” νικητές με το τελικό 64-62.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.