Εισαγγελική παρέμβαση για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» ζητά η ΟΕΝΓΕ
Εισαγγελική παρέμβαση για την υπολειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Καλτσίδης επισημαίνει ότι η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά από τις 15 Αυγούστου, με πέντε γιατρούς και 23 νοσηλευτές, ενώ την προσεχή Πέμπτη θα διοριστεί ένας επικουρικός γιατρός.
Εισαγγελική παρέμβαση για την υπολειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Καλτσίδης επισημαίνει ότι η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά από τις 15 Αυγούστου, με πέντε γιατρούς και 23 νοσηλευτές, ενώ την προσεχή Πέμπτη θα διοριστεί ένας επικουρικός γιατρός.
Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», μέχρι 31/12/2012, λειτουργούσε με επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε οργανικές θέσεις για οχτώ κλίνες και έκλεισε, με αφορμή την ανακαίνιση και αύξηση των κλινών της σε 12, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλτσίδης, η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε και η ΜΕΘ παραδόθηκε και λειτουργεί κανονικά από τις 15 Αυγούστου, με επαρκές προσωπικό.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, μέρος του προσωπικού μετακινήθηκε στη μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, ενώ το κενό που δημιουργήθηκε στη ΜΕΘ καλύφθηκε από άλλους εργαζόμενους.
«Σήμερα η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά, με 12 κλίνες ενώ υπάρχουν άλλες έξι κλίνες στη μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, όπου μεταφέρονται οι χειρουργημένοι ασθενείς, που έχουν παραμείνει 48 ώρες στη ΜΕΘ και στη συνέχεια παίρνουν εξιτήριο. Ουσιαστικά, η μονάδα μετεγχειρητικής παρακολούθησης είναι μια μονάδα αυξημένης φροντίδας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς που δεν είναι αναγκαίο να παραταθεί η νοσηλεία τους στη ΜΕΘ», δήλωσε ο κ. Καλτσίδης.
Ωστόσο, η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ΜΕΘ υπολειτουργεί, παρά την ύπαρξη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
«Η ΜΕΘ αυτή λειτουργούσε και μετά την παράδοση του έργου, στα μέσα του Ιουλίου, το προσωπικό της δεν επιστρέφει στη θέση του, σύμφωνα και με προηγηθείσα απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν κλειστές κλίνες ΜΕΘ, να μην καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στο Νοσοκομείο και μεταφέρονται με όλους τους κινδύνους μεταφοράς τέτοιων περιστατικών σε άλλες ΜΕΘ και δη της επαρχίας, που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες ειδικότητες υποστήριξης για αυτές τις περιπτώσεις (π.χ. νευροχειρουργούς) και πιθανώς να προκαλούνται μη αναστρέψιμες βλάβες στους ασθενείς. Επίσης, στην προκειμένη περίπτωση καταστρατηγείται η συμφωνία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ που προβλέπει συνέχιση της λειτουργίας με αύξηση των θέσεων προσωπικού», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ δια της οποίας ερωτάται ο υπουργός Υγείας τι σκοπεύει να πράξει για αποκατάσταση της λειτουργίας της ΜΕΘ.
Παράλληλα, η ΟΕΝΓΕ ζητά εισαγγελική παρέμβαση για πιθανές πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες πιθανόν οδηγούν ασθενείς σε απώλεια της ζωής τους.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
- Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 1-1: Γκέλα των Λονδρέζων, η Σίτι στο -4
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στη Euroleage μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
- Μπαρτζώκας: «Όταν παίζουμε όλοι μαζί, είμαστε πολύ δυνατοί»
- O Ζελένσκι τα παίζει όλα για όλα – Δεν θα κλείσουμε συμφωνία ανεξαρτήτως όρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-136x85.jpg)





































![Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-12T191336Z_264098808_RC2JKJAS38F8_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442