
Με τα ακίνητα από «κόκκινα» δάνεια του 2008 ξεκινούν οι πλειστηριασμοί
Στους πρώτους μήνες του 2014 θα ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών των ακινήτων των «κόκκινων δανείων» που εντάχθηκαν στο καθεστώς προστασίας το 2008. Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πρόκειται να καταργηθεί η ρύθμιση που αφορά την προστασία από πλειστηριασμούς όλων των ακινήτων (και όχι μόνο της κύριας κατοικίας) μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ.
Στους πρώτους μήνες του 2014 θα ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών των ακινήτων των «κόκκινων δανείων» που εντάχθηκαν στο καθεστώς προστασίας το 2008.
Όπως αναφέρει το Vima.gr, πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πρόκειται να καταργηθεί η ρύθμιση που αφορά την προστασία από πλειστηριασμούς όλων των ακινήτων (και όχι μόνο της κύριας κατοικίας) μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ.
Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ειδικές κατηγορίες δανειοληπτών, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Τι ισχύει σήμερα
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 προστατεύονται από πλειστηριασμούς:
Και πρόσθεταν πως«επιπλέον προστασία υπάρχει και μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης αλλά ακόμη και μετά από αυτή στην περίπτωση που δεν κρίνεται ευνοϊκή από τον οφειλέτη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
- To Siri της Apple μετενσαρκώνεται επιτέλους σε chatbot
- Βίντεο από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στη Γλυφάδα – Συγκλονιστική μαρτυρία
- Κακοκαιρία: Ταλαιπωρία επιβατών της πτήσης Ζάκυνθος – Αθήνα – Έμειναν 97 λεπτά στον αέρα
- Αντετοκούνμπο: «Πρέπει να γίνω ο μαύρος κύκνος» (vid)
- Κακλαμάνης για Βαλτογιάννη: «Απαράδεκτη η αναφορά βουλευτή στη χούντα – Έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442