Ο Πανιώνιος πέρασε από τα Ιλίσσια με 75-69 και επέστρεψε στις νίκες
Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος, επικρατώντας εκτός έδρας 75-69 του Ηλυσιακού, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία. Οι γηπεδούχοι αύξησαν σε έξι τις ήττες τους στο ντεμπούτο του Γιώργου Ζευγώλη στον πάγκο, καθώς ούτε σήμερα κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη εντός έδρας νίκη.
Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος, επικρατώντας εκτός έδρας 75-69 του Ηλυσιακού, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία. Οι γηπεδούχοι αύξησαν σε έξι τις ήττες τους στο ντεμπούτο του Γιώργου Ζευγώλη στον πάγκο, καθώς ούτε σήμερα κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πρώτη εντός έδρας νίκη.
Πρώτος σκόρερ των «κυανέρυθρων» ο Κρις Μπούκερ με 21 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς και 10 ο Μαρκ Πέιν. Από τον Ηλυσιακό ξεχώρισε ο Μόρις Χάμπτον με 21 πόντους. Πρώτος σε συμμετοχές στην Α1 επί ΕΣΑΚΕ είναι από σήμερα ο Νίκος Χατζής που έφτασε τις 510 και άφησε στη 2η θέση τον Νίκο Μπουντούρη με 509.
Κλειστό παιχνίδι έγινε στο ά μέρος, με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στην πρωτοπορία και. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με έναν πόντο 16-17 στο 10΄, αλλά βρέθηκε ν’ ακολουθεί με 4 στο ημίχρονο, 40-36. Στους γηπεδούχους ανήκε η τρίτη περίοδος, όταν ο Ηλυσιακός οικοδόμησε διαφορά 11 πόντων, 56-45, στο 29ο λεπτό.
Όμως μέσα σε ένα λεπτό, η ομάδα της Νέας Σμύρνης με πιεστική άμυνα και σερί 9-0 έριξε την τιμή της διαφοράς στο καλάθι, 56-54, στο 30΄. Μάχη σώμα με σώμα στην 4η περίοδο με τη διαφορά στους 2 πόντους, 67-69, υπέρ των φιλοξενούμενων ένα λεπτό πριν το φινάλε.
Ο Νίκος Παππάς ευστόχησε σε δύο βολές διαμορφώνοντας το 67-71, 25” πριν τη λήξη. Ο Σκοτ ήταν άστοχος σε σουτ τριών πόντων και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης που μετρά μόνο μία ήττα, αυτή από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, μέχρι στιγμής στην Α1.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Έτσι διαμορφώνεται η βαθμολογία της Euroleague μετά τη νίκη της Χάποελ επί της Μακάμπι. Τι περιμένουν την 38η και τελευταία αγωνιστική Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Από 6οι έως 9οι οι πράσινοι.
Παρά την ήττα της με 38-16 από την Αυστρία στο Λιντς η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Γυναικών κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2026, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η Βιγιαρεάλ έφυγε με σπουδαίο «διπλό» από την έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, επικρατώντας 2-1 για την 31η αγωνιστική της La Liga και κάνοντας καθοριστικό βήμα για την παραμονή στην πρώτη τετράδα.
Ο ισολογισμός της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε το ιλιγγιώδες χρέος των 250 εκατ. ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι, την ώρα που παραμένει το ανοιχτό «μέτωπο» με τον Ολυμπιακό για την... οψιόν του Γιάρεμτσουκ.