Να τον κρίνουν σε πέντε χρόνια ζητά ο Ολάντ από τους Γάλλους ψηφοφόρους
Να τον κρίνουν μακροπρόθεσμα για τις προσπάθειές του να αναζωογονήσει τη δοκιμαζόμενη βιομηχανία της χώρας και να θέσει τέλος στην αύξηση της ανεργίας ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ. «Η ύφεση δεν είναι το πεπρωμένο μας» δήλωσε έξι μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας και ενώ η δημοτικότητά του κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις.
Να τον κρίνουν μακροπρόθεσμα για τις προσπάθειές του να αναζωογονήσει τη δοκιμαζόμενη βιομηχανία της χώρας και να θέσει τέλος στην αύξηση της ανεργίας ζήτησε από τους Γάλλους ψηφοφόρους ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ.
Τονίζοντας ότι οι χαμηλές αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων δείχνουν ότι οι αγορές εκτιμούν ότι οι οικονομικές πολιτικές της Γαλλίας είναι αξιόπιστες, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα χρηματοδοτήσει τις επιστροφές φόρου των εταιριών μέσω της μικρής αύξησης του ΦΠΑ.
«Η ύφεση δεν είναι το πεπρωμένο μας» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ σε ομιλία του μετά από έξι μήνες στη θέση του προέδρου και ενώ η δημοτικότητά του κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις.
«Μπορώ να καταλάβω τις αμφιβολίες που έχουν εκφραστεί. Η μόνη έγκυρη ερώτηση θεωρώ ότι δεν είναι η κοινή γνώμη σήμερα, αλλά η κατάσταση της Γαλλίας σε πέντε χρόνια» πρόσθεσε.
Πρόσθεσε ότι δεν θα παρεκκλίνει του στόχου του να αναζωογονήσει την οικονομία σε διάστημα δύο ετών από την πτώση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό αποδοχής 36%, πολύ κάτω από το 60% που έλαβε τον Μάιο όταν εξελέγη.
«Η ανάκαμψη θα χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλω οι νέοι άνθρωποι να ζουν καλύτερα σε διάστημα πέντε ετών» τόνισε.
Κάλεσε, επίσης, συνδικάτα και εργοδότες να καταλήξουν σε έναν «ιστορικό συμβιβασμό» για τη μεταρρύθμιση των συμβάσεων εργασίας, για την ενίσχυση της απασχόλησης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά θα προτιμούσε να μετατρέψει σε νόμο συμφωνία που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων.
Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό θα υπερασπιστεί την πολιτική της σοσιαλιστικής κυβέρνησης σε συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη στη Γερμανία με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις πληροφορίες ότι το Βερολίνο «ανησυχεί» πως η Γαλλία δεν κάνει αρκετά για την ανάκαμψη της οικονομίας της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμουράι: Η αληθινή ιστορία πίσω από τον μύθο των άτρωτων πολεμιστών
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος – Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
- Καταγγέλει τον Ηλιόπουλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο Κίεβο – Νέες ρωσικές επιθέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442