Να μείνουν εκτός τρόικας οι δαπάνες για Παιδεία και Υγεία, ζητά ο Πάνος Καμμένος
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία εξέθεσαν σήμερα τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο με τον οποίο συναντήθηκαν στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην περνά από την κρίση της τρόικας τις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, ενώ πρότεινε να εξαιρεθούν τα σχολεία από τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία εξέθεσαν σήμερα τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο με τον οποίο συναντήθηκαν στη Βουλή.
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε απαράδεκτη την εικόνα στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην περνά από την κρίση της τρόικας τις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, ενώ πρότεινε να εξαιρεθούν τα σχολεία από τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης.
Από την πλευρά τους, τα μέλη της ΔΟΕ εστίασαν στην δραματική μείωση στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, η οποία φθάνει στο 50%, υποστήριξαν δε ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθώς και τεράστια κενά στα σχολεία.
Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε έναντι των δασκάλων ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Για αποδοκιμασίες αποστράτων
Για «προβοκατόρικη επίθεση μεμονωμένων διαδηλωτών προς τον Πάνο Καμμένο» και για «προβοκάτορες- κλακαδόρους», κάνουν λόγο κύκλοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν σήμερα στη συγκέντρωση των αποστράτων, στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, οι αποδοκιμασίες αφορούν ένα ελάχιστο κομμάτι των συγκεντρωθέντων, ενώ η πλειοψηφία των αποστράτων -υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι- «υποδέχτηκε τον κ. Πάνο Καμμένο, τον οποίο εξάλλου είχαν προσκαλέσει, για να παραστεί και ακολούθως μαζικά προσήλθαν στο χώρο συλλογής υπογραφών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίνα: Ζητά από τα διυλιστήριά της να αναστείλουν εξαγωγές καυσίμων εν μέσω του πολέμου στο Ιράν
- Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν δύο 16χρονοι για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο
- Ξεκίνησε η πρώτη Σχολή Γονέων από τον Δήμο Πειραιά και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού
- Scope: Ελλάδα και Κύπρος μεταξύ των πιο ευάλωτων στην άνοδο των τιμών ενέργειας
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε 47.635 αρχεία — ανάμεσά τους και καταγγελίες για τον Τραμπ
- Εκτός δράσης για ακόμη 4-6 εβδομάδες ο Λάρκιν
- «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Βετεράνος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε με τη βία από ακρόαση της Γερουσίας
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 34χρονος με πιστόλι και 14 φυσίγγια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442