«Εμποδίσαμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα το 2008» λέει ο επικεφαλής της MI6
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας (MI6) δήλωσε ότι Βρετανοί πράκτορες είχαν καθυστερήσει πριν από τέσσερα χρόνια την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αλλά η χώρα είναι πιθανό να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο μέχρι το 2014, γράφει η εφημερίδα Daily Telegraph. Αν και δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ανέφερε ότι η MI6 πραγματοποίησε σειρά επιχειρήσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας (MI6) δήλωσε ότι Βρετανοί πράκτορες είχαν καθυστερήσει πριν από τέσσερα χρόνια την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν, αλλά η χώρα είναι πιθανό να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο μέχρι το 2014, γράφει η εφημερίδα Daily Telegraph.
Ο Τζον Σόιερς ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 100 δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους ότι εάν η υπηρεσία του δεν είχε παρέμβει, το Ιράν θα διέθετε πυρηνικό οπλοστάσιο εδώ και τέσσερα χρόνια.
Αν και δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ανέφερε ότι η MI6 πραγματοποίησε σειρά επιχειρήσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν.
Εάν η MI6 δεν αντιμετώπιζε την «απειλή» αυτή, υποστήριξε ο Σόιερς, «θα είχατε ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα από το 2008 μάλλον», ενώ τόνισε ότι σήμερα βρισκόμαστε τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά από αυτό το ενδεχόμενο.
Όταν αυτό συμβεί, πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «βρεθούν απέναντι σε τεράστιους κινδύνους» και θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα εξαπολύσουν, ή όχι, στρατιωτικά πλήγματα.
«Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν Ισραηλινό πρωθυπουργό ή για έναν Αμερικανό πρόεδρο να αποδεχθεί ένα Ιράν οπλισμένο με πυρηνικά» είπε.
Η Ουάσινγκτον επέκτεινε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν την Πέμπτη, προκειμένου να πιέσει την Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου που η Δύση θεωρεί πως θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατασκευή πυρηνικού όπλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442