Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο ανδρών, για πρώτη φορά από το 1998, έκανε η Βουλιαγμένη. Στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ, που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ο ΝΟΒ επικράτησε 8-6 του Ολυμπιακού και πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (19:00) στον Πειραιά. Προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Χίος που επικράτησε στην έδρα της του Παναθηναϊκού με 11-8 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τις θέσεις 3-4 της Α1 πόλο των ανδρών.
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο ανδρών, για πρώτη φορά από το 1998, έκανε η Βουλιαγμένη. Στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ, που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ο ΝΟΒ επικράτησε 8-6 του Ολυμπιακού και πήρε την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (19:00) στον Πειραιά.
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται δύο φορές στην πρώτη περίοδο και τους γηπεδούχους να παίρνουν το «πάνω χέρι» στη δεύτερη, αλλά καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να αποσπαστεί. Τα πράγματα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο, όταν η Βουλιαγμένη βελτίωσε την άμυνά της και «μπλόκαρε» τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, που δεν μπορούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις. Οι «μπέμπηδες» προηγήθηκαν 6-4, πριν μειώσει ο Μουρίκης, και «καθάρισαν» το ματς στην τελευταία περίοδο, με τον Κατσαούνη και τον Γούνα να ανεβάζουν το δείκτη του σκορ στο 8-5. Ο Φουντούλης με πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα απλά διαμόρφωσε το τελικό 8-6.
Κορυφαίοι των νικητών ο Γούνας, που πέτυχε τρία γκολ εκ των οποίων τα δύο ήταν πολύ σημαντικά (ήταν αυτός που «έγραψε» το 6-4 και το 8-5) και ο τερματοφύλακας Τσαλκάνης, που είχε αρκετές επεμβάσεις και μεταξύ άλλων έπιασε και πέναλτι του Κόλιανιν στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (με το σκορ στο 2-2).
Προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Χίος που επικράτησε στην έδρα της του Παναθηναϊκού με 11-8 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τις θέσεις 3-4 της Α1 πόλο των ανδρών.
Ο ΝΟΧ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο εκμεταλλευόμενος ένα «νεκρό» διάστημα των «πράσινων». Από εκεί και πέρα απλά φρόντισε να το διατηρήσει. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Θεοδωρόπουλος με 4 τέρματα. Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο (26/05, 18:00) στο ΟΑΚΑ με την σειρά να κρίνεται στις δύο νίκες.