Στις 204.000 τα οχήματα που τέθηκαν σε ακινησία το τελευταίο πεντάμηνο
Από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012 τα οχήματα που τέθηκαν σε ακινησία ανέρχονται σε 204.000 σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Την επιλογή της ακινησίας προέκριναν οι ιδιοκτήτες περίπου 204.000 οχημάτων όλων των κατηγοριών τους τελευταίους πέντε μήνες προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή τελών κυκλοφορίας.
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), και αφορούν το τελευταίο πεντάμηνο, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012, οπότε ο αριθμός των οχημάτων, που τέθηκαν σε ακινησία ανέρχεται περίπου σε 204.000.
Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου αναφέρει, σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν, δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν τέλη για το 2012, καθώς για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων εταιρειών ενοικίασης, η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.
Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι, πάντως, αρνητική γιατί, όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου, σε αυτή την περίπτωση ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια σημαντικών εσόδωναπό το Δημόσιο και «…αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό».
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας