«Υπήρξαν φωνές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» παραδέχεται η Λαγκάρντ
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραδέχτηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες ακούστηκαν φωνές από Ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Όπως είπε σε συνέντευξη, υπήρξαν φωνές από ευρωπαϊκές χώρες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ζητούσαν να παραμείνει με την προϋπόθεση να τηρήσει το πρόγραμμα.
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραδέχτηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες ακούστηκαν φωνές από Ευρωπαίους ηγέτες υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Όπως επισήμανε η Λαγκάρντ σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο αμερικανικό NPR, μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν αδιανόητο ότι μία χώρα της Ευρωζώνης θα ζητούσε χρηματοπιστωτική στήριξη.
Ο δημοσιογράφος ρώτησε την Κρ.Λαγκάρντ ότι, τώρα που συνέβη το αδιανόητο, μήπως εξακολουθεί να είναι αδιανόητο να εγκαταλείψει το ευρώ ένα μέλος του.
Η Λαγκάρντ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν φωνές από ευρωπαϊκές χώρες για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ζητούσαν να παραμείνει με την προϋπόθεση να τηρήσει το πρόγραμμα και με την προϋπόθεση ότι θα δείξει σοβαρότητα στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ανέφερε δε ότι πρέπει να ανοίξει η οικονομία και ότι η αγορά εργασίας πρέπει να γίνει περισσότερο ευέλικτη όπως επίσης και να ενισχυθεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Σε άλλο σημείο, η Λαγκάρντ επισήμανε ότι «για πολλά χρόνια, οι ελληνικές Αρχές δεν έδιναν σημασία στην ανταγωνιστικότητα· ήταν εφησυχασμένες για πολλά θέματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442