Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Το μυαλό μας στη Ρούμπιν, όχι στο κρύο» δήλωσε ο Βαλβέρδε

«Το μυαλό μας στη Ρούμπιν, όχι στο κρύο» δήλωσε ο Βαλβέρδε

Μπορεί το ματς του Ολυμπιακού με την Ρούμπιν Καζάν να είναι ακόμα στον αέρα, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του ματς της Τρίτης, τόνισε ότι «ήρθαμε για να παίξουμε. Το μυαλό μας δεν είναι ούτε στο κρύο, ούτε στον χλοοτάπητα». Ο Βάσκος προπονητής ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του πρέπει να επικεντρωθούν στην Ρούμπιν, ωστόσο, σχολιάζοντας το κρύο τόνισε ότι «δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που συναντάω τέτοιο κρύο...». Δείτε το φωτορεπορτάζ από την παγμένη Μόσχα...

Μπορεί το ματς του Ολυμπιακού με την Ρούμπιν Καζάν να είναι ακόμα στον αέρα, ωστόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου εν όψει του ματς της Τρίτης, τόνισε ότι «ήρθαμε για να παίξουμε. Το μυαλό μας δεν είναι ούτε στο κρύο, ούτε στον χλοοτάπητα».

Ο Βάσκος προπονητής ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του πρέπει να επικεντρωθούν στην Ρούμπιν, ωστόσο, σχολιάζοντας το κρύο τόνισε ότι «δεν θυμάμαι να έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που συναντάω τέτοιο κρύο…».

Για τη ρωσική ομάδα είπε: «Η Ρούμπιν είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα Διαθέτει συμπαγή άμυνα και δεν χάνει εύκολα, ενώ είναι γρήγορη και επικίνδυνη μπροστά με τους Κασάεφ, Καραντενίζ και Μάρτινς».



H ομάδα μπορεί να έχει τις ίδιες καλές εμφανίσεις εκτός έδρας όπως στο Champions League;
«Θα μας άρεσε να διατηρήσουμε τα καλά παιχνίδια του Champions League. Ξεκινάει μία άλλη διοργάνωση με διαφορετικούς αντιπάλους. Όλα αυτά έγιναν πριν αρκετό καιρό.

Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα γιατί τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος γιατί μπορείς να μείνεις εκτός. Μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την καλή απόδοση τόσο εκτός όσο και στο Καραΐσκάκη».

Ο προπονητής της Ρουμπίν είναι πολύ θρήσκος και προσεύχεται πριν από κάθε παιχνίδι. Συμβαίνει κάτι παρόμοιο με σας; Έχετε κάποια γούρια;
«Όχι, δεν θα έλεγα ότι είμαι θρήσκος. Δεν ήμουν προληπτικός μέχρι που ήρθα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι υπερβολικοί με αυτά τα πράγματα και έτσι άρχισα να αποκτώ κι εγώ προλήψεις».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ρούμπιν και τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;
«Είναι μία ομάδα πολύ οργανωμένη είναι συμπαγής η άμυνα της. Είναι μία ομάδα που δεν χάνει εύκολα. Έχει παίκτες γρήγορους και επικίνδυνους στην επίθεση. Διαθέτει μία πολύ συμπαγή και οργανωμένη άμυνα».

Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι πολύ καλά. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει την ομάδα; «Όχι. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάτι καινούριο. Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές εδώ και ένα χρόνο. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Η κατάσταση είναι τεταμένη τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν μας επηρεάζει. Εμείς εκπροσωπούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές».

Πέρα από την αλλαγή του Αβραάμ σχεδιάζετε άλλες αλλαγές;
«Γνωρίζουμε πως ο Αβραάμ θα λείπει και θα πρέπει να αποφασίσω ποιος θα πάρει την θέση του. Δεν έχω αποφασίσει την ενδεκάδα γιατί περιμένω να δω σε τι κατάσταση είναι όλοι οι παίκτες μετά το ματς με την ΑΕΚ και να βάλω τους πιο έτοιμους. Θέλω να κρατήσω όμως το ίδιο πνεύμα που υπήρχε στα τελευταία παιχνίδια και τα πήγαμε πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε:

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Περιμένουμε την απόφαση της UEFA αν θα γίνει το παιχνίδι και αν αποφασιστεί ότι θα γίνει, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ανέφερε ο μεσοαμυντικός των Πειραιωτών.

Όσο για το αν η απραξία της Ρούμπιν θα παίξει ρόλο, είπε: «Πιστεύω ότι ο προπονητής μας και οι συνεργάτες του έχουν δει πολλές φορές τη Ρούμπιν. Περιμένουμε να μας την αναλύσει και να μας δείξει το βίντεο. Είναι καλό για εμάς ότι δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Πιστεύω ότι και αυτοί θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με αυτές τις θερμοκρασίες γιατί άνθρωποι είναι. Βέβαια είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς σε αυτές τις θερμοκρασίες».

Για την αγωνιστική του κατάσταση μετά τις μυϊκές ενοχλήσεις που είχε από το παιχνίδι με την ΑΕΚ ανέφερε: «Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τέτοιες συνθήκες αγώνα και πολλοί από τους συμπαίκτες μου. Η κατάσταση μου είναι καλή δεν έπαθα κάτι σημαντικό με την ΑΕΚ είχα κάτι κράμπες, ένιωσα ένα σφίξιμο, αλλά τώρα είμαι καλά».

Μπορεί ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη; «Σίγουρα αυτή την στιγμή πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι του Europa League. Η ομάδα μας θα διεκδικήσει και το νταμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ με αρκετούς και ποιοτικούς παίκτες. Όλη η ομάδα είναι πολύ συγκεντρωμένη στους στόχους της ειδικά από το παιχνίδι της Τούμπας και μετά και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Για τις ιδιαιτερότητες που έχει ένας τεχνητός χλοοτάπητας, όπως αυτός στο «Λουζνίκι», ανέφερε: «Είναι κάτι καινούριο αυτό. Βέβαια όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα, αλλά απ’ όσο γνωρίζω είναι έβδομης γενιάς και είναι πολύ καλό το χορτάρι και παίζει και η Εθνική Ρωσίας σε αυτό το γήπεδο και δεν νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Τέλος, ερωτηθείς για την… εξάρτηση που θα έχουν οι παίκτες για να προστατευτούν από το τσουχτερό κρύο, απάντησε: «Οι ποδοσφαιριστές επιτρέπεται να φοράνε ισοθερμικά στα χρώματα της ομάδας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο