Όταν ο Κόμπι νίκησε τον Σπανούλη
Ο Κόμπι Μπράιαντ «έσβησε» για λίγες ώρες την κατήφεια και τον προβληματισμό των Αθηναίων, οι οποίοι είχαν δύο ευκαιρίες να παρακολουθήσουν τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου και θα έχουν να θυμούνται αξέχαστες στιγμές. Ο ηγέτης των Λος Αντζελες Λέικερς εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (27/9) στα εκπαιδευτήρια Δούκα και ήταν απολαυστικός δίνοντας οδηγίες και συμβουλές στους νεαρούς παίκτες, που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν από κοντά. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τον Βασίλη Σπανούλη.
Ο Κόμπι Μπράιαντ «έσβησε» για λίγες ώρες την κατήφεια και τον προβληματισμό των Αθηναίων, οι οποίοι είχαν δύο ευκαιρίες να παρακολουθήσουν τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου και θα έχουν να θυμούνται αξέχαστες στιγμές. Ο ηγέτης των Λος Αντζελες Λέικερς εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (27/9) στα εκπαιδευτήρια Δούκα και ήταν απολαυστικός δίνοντας οδηγίες και συμβουλές στους νεαρούς παίκτες, που είχαν την τύχη να τον συναντήσουν από κοντά.
Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, οι πιο ελπιδοφόροι, είχαν την ευκαιρία να παίξουν «μονό» μαζί του και όταν ο ένας τον απείλησε με ήττα, ο Κόμπι μετετράπη σε… «Black Mamba» (ένα από τα προσωνύμιά του, το οποίο παραπέμπει στο δηλητηριώδες φίδι) και τον «κατασπάραξε»! Αφού τελείωσε το πρόγραμμά του με τα δεκάδες παιδιά, οι πόρτες του «Δαϊς» σφραγίστηκαν και έμεινε μόνος του για άλλα 45 λεπτά, όσο διαρκούσε το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, που τον συντροφεύει όπου και αν βρίσκεται χειμώνα – καλοκαίρι.
Το απόγευμα, αφού εγκαινίασε το καινούργιο κατάστημα της «Nike» στην Κηφισιά, πρωταγωνίστησε στο κορυφαίο «event» του διημέρου του στην Αθήνα. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από τη «ραχοκοκαλιά» της Αγοράς στο ΟΑΚΑ είχε στηθεί… μισό γήπεδο μπάσκετ με εξέδρες να το περιβάλλουν. Ο Κόμπι Μπράιαντ κοουτσάρισε τη μια ομάδα του τελικού, όπως αυτός προέκυψε από τα τουρνουά «3-on-3» των προηγούμενων ημερών, ενώ «προπονητής» της άλλης ομάδας ήταν ο διεθνής άσος και ηγέτης του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης.
Υπό την καθοδήγηση του πραγματικά χαρισματικού «Gifted» – πρώην μπασκετμπολίστα και πλέον γνωστού «entertainer» της νυχτερινής Αθήνας – οι δύο αθλητές διασκέδασαν απεριόριστα, γέλασαν με την ψυχή τους και η εξαιρετική διάθεσή τους μεταδόθηκε στον κόσμο, ο οποίος για δύο ώρες ξεχάστηκε από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ταξίδεψε ως το… ΝΒΑ και αποχώρησε για τα σπίτια του με μια νότα αισιοδοξίας.
Για την ιστορία η ομάδα του Μπράιαντ επικράτησε (21-19) εκείνης του Σπανούλη στον τελικό, ενώ ο ηγέτης του Ολυμπιακού χάρισε στον σπουδαίο προσκεκλημένο δώρα για τα παιδιά του και στον ίδιο μια φανέλα των Ερυθρόλευκων με το όνομά του και το Νο.24 στην πλάτη (το νούμερό του στους Λέικερς).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην «Αγορά» του ΟΑΚΑ βρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ, όπως ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, ο ομοσπονδιακός κόουτς κ. Κώστας Μίσσας, ο γ.γ. της ΕΟΚ κ. Τάκης Τσαγκρώνης, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Χρήστος Σταυρόπουλος μαζί με τον διευθυντή μάρκετινγκ κ. Νίκο Λεπενιώτη, καθώς και τραγουδιστές όπως ο Κώστας Καραφώτης και οι «Vegas».
«Πάντα ήθελα να έλθω στην Ελλάδα, είναι η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι εδώ. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για το πόσο αγαπούν οι Έλληνες το μπάσκετ, ότι παίζουν από μικρά παιδιά και σήμερα συνειδητοποίησα πόσο πολύ αγαπούν το άθλημα. Υπάρχει πολύ ταλέντο στα μικρά παιδιά, ενώ θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή. Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι εδώ», τόνισε από μικροφώνου ο Κόμπι Μπράιαντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης υποστήριξε:
«Δεν έχει σημασία ποιος πήρε τη νίκη. Είναι μια τεράστια τιμή για τη χώρα μας που ένας παίκτης σαν τον Κόμπι Μπράιαντ βρίσκεται εδώ μαζί μας. Είναι μεγάλη χαρά και για μένα που βρίσκομαι εδώ, καθώς ο Κόμπι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και μακάρι στο μέλλον ακόμη περισσότερο κόσμος να βρίσκεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Η ιδέα της ΝΙΚΕ ήταν καταπληκτική και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κόσμος ήλθε να τον θαυμάσει». Η σύντομη περιοδεία του Μπράιαντ στην Ελλάδα ολοκληρώνεται αύριο (Τετάρτη 28/9) το πρωί, οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του, το Μιλάνο της Ιταλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
- Τραγωδία στη Γαλλία: Τέσσερις νεαροί Πορτογάλοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο κοντά στα σύνορα με την Ελβετία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]
- Ίντερ Μαϊάμι – Βανκούβερ Γουάιτκαπς 3-1: Πρωταθλητής MLS ο Λιονέλ Μέσι (pic)
- «Βόμβες» από Σαλάχ για Σλοτ και διοίκηση της Λίβερπουλ: «Το κλαμπ με… πετάει στις ρόδες του λεωφορείου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)























































![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442