Αντίθετη με τις αναδρομικές περικοπές στους εργαζόμενους του ΟΣΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει τους εργαζόμενους του ΟΣΚ να επιστρέψουν αναδρομικά από το 2000 αυξήσεις στους μισθούς που έπαιρναν βάσει των συλλογικών συμβάσεών τους, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 100.000 έως 150.000 ευρώ δεσμεύτηκε να καταθέσει η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει τους εργαζόμενους του ΟΣΚ να επιστρέψουν αναδρομικά από το 2000 αυξήσεις στους μισθούς που έπαιρναν βάσει των συλλογικών συμβάσεών τους, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 100.000 έως 150.000 ευρώ δεσμεύτηκε να καταθέσει η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και όλα τα κόμματα.
Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά τη γνωμάτευση του νομικού συμβουλίου του κράτους που έκρινε, όπως είπε, ότι κακώς υπεγράφησαν οι αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις.
«Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώσουν για λεφτά που έπαιρναν από τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν το 2000, εν γνώσει της κυβέρνησης. Σε μία εποχή, μάλιστα, τόσο δύσκολη οικονομικά, έχει και συμβολικό χαρακτήρα η λύση του προβλήματος» σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου υιοθέτησε πλήρως την άποψη του κ. Πρωτόπαπα και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία να προχωρήσει το θέμα.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας την πρόθεσή του να συμβάλει και το κόμμα του ώστε να λυθεί νομοθετικά το ζήτημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442