«Μία πραγματική ομάδα» πέταξε για Λιθουανία και… πάτησε Βέλγιο
Με όπλο ότι η εθνική αποτελεί «μία πραγματική ομάδα» όπως είπε και ο Ηλίας Ζούρος η εθνική ταξιδεύει για τη Λιθουανία, όπου από την τετάρτη ξεκινά την προσπαθειά της στο Ευρωμπάσκετ 2011. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά και οι Βασιλειάδης, Κουφός έδειξαν ιδιαίτερ αισιόδοξοι αλλά και... υπομονετικοί.
Με όπλο ότι η εθνική αποτελεί «μία πραγματική ομάδα» όπως είπε και ο Ηλίας Ζούρος η Εθνική αναψώρησε το μεσημέρι για τη Λιθουανία, όπου από την τετάρτη ξεκινά την προσπάθειά της στο Ευρωμπάσκετ 2011. Η Ελληνική αποστολή προσγειώθηκε στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) στη Βιέννη και αναχωρεί πάλι το πρωί της Δευτέρας για το Βίλνιους και από εκεί θα μεταβεί οδικώς για το κοντινό Αλίτους, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του 3ου ομίλου. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία απογευματινή προπόνηση.
Κατά την αναχώρηση, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά και οι Βασιλειάδης, Κουφός έδειξαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι, αλλά και… υπομονετικοί.
«Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να χτίσουμε μια καλή πορεία και να προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Ελπίζουμε να βρεθούμε στο Κάουνας τις τελευταίες ημέρες. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και χρειάζεται υπομονή», ήταν τα πρώτα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού και συνέχισε:
«Η ομάδα θα παλέψει με όλη της τη δύναμη να φέρει διάκριση με πρώτο στόχο τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλες οι ομάδες έχουν αυτόν τον στόχο», δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος –στη συνέχεια- στάθηκε στα πλεονεκτήματα αλλά και το μεγάλο μειονέκτημα της Εθνικής.
«Μπορεί σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες να μην έχουμε τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά εγώ πιστεύω στη λέξη ομάδα. Είμαστε μια πραγματική ομάδα. Είναι όλοι οι παίκτες αγαπημένοι και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική. Άγχος έχουμε όλοι. Το θετικό άγχος. Έχουμε καλή ομάδα με ενθουσιασμό, δεν έχουμε εμπειρία και αυτό είναι ένα μειονέκτημα. Όποιος υποτιμήσει κάποιον θα το πληρώσει ακριβά», κατέληξε.
«Δουλέψαμε και δουλεύουμε καλά στην προπόνηση και στα φιλικά. Κάναμε καλή δουλειά και θα πάμε καλά», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Κουφού. «Βλέπω ότι θα πάμε καλά. Έχουμε καλούς παίκτες, και παίζουμε καλά ως ομάδα. Θα κάνουμε και θα παίξουμε καλά. Πάμε παιχνίδι-παιχνίδι», κατέληξε.
Παράλληλα ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει για την διοργάνωση, θέτοντας ως στόχο, ότι καλύτερο : «Πάμε για ότι καλύτερο προετοιμαστήκαμε καλά, δώσαμε πολλά φιλικά και πλέον πάμε για τα επίσημα για να καταφέρουμε ότι καλύτερο. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει», όπως ανέφερε.
Τέλος ο σέντερ της Εθνικής, Κώστας Κουφός μίλησε για την δίψα των παικτών να δείξουν πολλά πράγματα στο παρκέ: «Προετοιμαστήκαμε 40 μέρες για να είμαστε έτοιμοι από τη Τετάρτη και μετά είμαστε παίκτες με ενθουσιασμό, νεαροί που έχουμε ψηλούς στόχους. Θέλουμε να αποδείξουμε πολλά. Έχουμε απουσίες αλλά έχουμε και παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Μπουρούσης και ο Φώτσης που είναι αρκετά έμπειροι».