Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τάχθηκε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
«Η Σχολή της Χάλκης είναι χώρος πολιτισμού, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σχολή. Επιθυμώ με την εδώ παρουσία μου να δώσω θάρρος και ελπίδα και να εκφράσω την υποστήριξη μου στην προοπτική της επαναλειτουργίας της, συμπλήρωσε.
«Η Σχολή της Χάλκης είναι χώρος πολιτισμού, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σχολή.
«Επιθυμώ με την εδώ παρουσία μου να δώσω θάρρος και ελπίδα και να εκφράσω την υποστήριξη μου στην προοπτική της επαναλειτουργίας της. Η Σχολή διαθέτει μία υπέροχη βιβλιοθήκη. Εκφράζω την ευχήν συντόμως η βιβλιοθήκη να εξυπηρετεί τις επιστημονικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.
Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εκδόθηκε τη Δευτέρα αναφέρει ότι ο κ. Βεστερβέλε επισκέφθηκε τη Σχόλη το περασμένο Σάββατο, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Γερμανίας δρ Eckart Cuntz, την γενική προξένο της Γερμανίας Brita Wagener και κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.
Τον Γερμανό ΥΠΕΞ υποδέχθηκε στη Σχολή ο μητροπολίτης Μοσχονησίων Αποστόλος, ο διάκονος Ιωακείμ Μπίλλης, υπογραμματέας της Συνόδου, και ο πατήρ Δοσιθέος Αναγνωστοπούλος, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου.
Ο κ. Βεστερβέλε περιηγήθηκε στο Καθολικόν της Σχολής, στις αίθουσες διδασκαλίες, στη Βιβλιοθήκη και σε άλλους χώρους, ενώ υπέγραψε και το βιβλίο επισκεπτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απάντηση υπουργείου Εξωτερικών σε Τουρκία: Η αμυντική διάταξη της Ελλάδας είναι αδιαπραγμάτευτη
- Πώς ήταν πέρσι η βαθμολογία την 23η αγωνιστική: Η απόλυτη σύγκριση της Super League (pics)
- Στοιβαγμένοι κρατούμενοι και κοριοί στις φυλακές της Κρήτης – Κόλαφος η έκθεση Επιτροπής
- Οι αλλαγές που έρχονται φέτος στη φορολογία εισοδήματος
- Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη Vol. 2
- Την επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού του οικισμού της Πλάκας ζητάει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
- Φίλιππος Ηλιού: Ο χαλκέντερος λόγιος
- Αλβανία: Η πρώτη ψηφιακή υπουργός στο… εδώλιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442