Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν πάνω από 400 ασυνόδευτα παιδιά στη Λαμπεντούζα

Κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν πάνω από 400 ασυνόδευτα παιδιά στη Λαμπεντούζα

Περισσότερα από 400 ασυνόδευτα παιδιά που έφτασαν πρόσφατα μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Βόρειο Αφρική στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα ζουν κάτω από άθλιες υγειονομικές συνθήκες, προειδοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children». Η οργάνωση καλεί την ιταλική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι ανήλικοι πρέπει να πηγαίνουν αμέσως σε ανάδοχες οικογένειες και όχι να μένουν στο νησί στους ίδιους καταυλισμούς με τους ενήλικες.

Περισσότερα από 400 ασυνόδευτα παιδιά που έφτασαν πρόσφατα μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Βόρειο Αφρική στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα ζουν κάτω από άθλιες υγειονομικές συνθήκες, προειδοποιεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children».
Η οργάνωση καλεί την ιταλική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα, υπογραμμίζοντας ότι, σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι ανήλικοι πρέπει να πηγαίνουν αμέσως σε ανάδοχες οικογένειες και όχι να μένουν στο νησί στους ίδιους καταυλισμούς με τους ενήλικες.
«Είναι αδύνατον να παραμείνουν οι ανήλικοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Λαμπεντούζα κάτω από αυτές τις απολύτως ακατάλληλες συνθήκες», επισημαίνει η Ραφαέλα Μιλάνο, διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος της οργάνωσης.
Οι περισσότεροι από τους ανήλικους είναι 16 ή 17 χρόνων, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι 12χρονοι. Οι μισοί από αυτούς βρίσκονται στο νησί εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και φιλοξενούνται σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων και σε μια πρώην στρατιωτική βάση.
Ορισμένοι κοιμούνται σε γραφεία ή στο πάτωμα, οι υγειονομικές συνθήκες είναι άθλιες και για λόγους ασφαλείας δεν τους επιτρέπεται να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις, υπογραμμίζει η οργάνωση.
Η έκκληση που απευθύνει η «Save the Children» στην ιταλική κυβέρνηση υπογράφεται και από ορισμένα από τα παιδιά που έχουν αποκλειστεί στην Λαμπεντούζα και τα οποία προέρχονται από το Μπανγκλαντές, την Μπουρκίνα Φάσο, το Καμερούν, την Γκάνα, την Γουινέα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Λιβύη, την Σομαλία και το Τσαντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο