Φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη υπόσχεται ο Ομπάμα, εφικτή η λύση για το έλλειμμα
Επέκταση των φοροαπαλλαγών που έχουν σήμερα τα μεσαία εισοδήματα και κατάργηση των απαλλαγών που έχουν δοθεί σε υψηλότερα εισοδήματα ανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό.
Επέκταση των φοροαπαλλαγών που έχουν σήμερα τα μεσαία εισοδήματα και κατάργηση των απαλλαγών που έχουν δοθεί σε υψηλότερα εισοδήματα ανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό.
Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση του ότι, παρά τις διαφορές ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, θα βρεθεί κοινός τόπος για το έλλειμμα και τις περικοπές στον προϋπολογισμό.
«Κανένας δεν θέλει να δει τις ΗΠΑ να χρεοκοπούν», τόνισε σχετικά με το (ακόμη πιθανό) σενάριο οι ΗΠΑ να κηρύξουν στις αρχές Αυγούστου στάση πληρωμών λόγω της διαφωνίας των παρατάξεων με το όριο δανεισμού.
«Πρόκειται για μία πραγματική προθεσμία», είπε, και επισήμανε ότι «αν οι ΗΠΑ χρεοκοπήσουν για πρώτη φορά, οι συνέπειες θα είναι σημαντικές και απρόβλεπτες. Όλοι οι αντίθετοι άνεμοι που ήδη βιώνουμε στην πορεία της ανάκαμψης θα ενισχυθούν», τόνισε.
Οι συνομιλίες με τους ηγέτες και των δύο παρατάξεων θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί, είπε και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι το Κογκρέσο θα χρειαστεί να λειτουργήσει και πέρα από τη ημερομηνία που ορίζεται σαν έναρξη της θερινής ανάπαυλας.
Η μείωση του ελλείμματος είναι ένα σημαντικό και επείγον έργο που πρέπει να έρθει σε πέρας είπε και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί δαπάνες ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων που μπορούν να περικοπούν. Σε αυτές συμπεριέλαβε την άμυνα και άλλες παροχές.
Επανέλαβε δε την θέση του ότι πρέπει να καταργηθούν οι απαλλαγές για την μεγαλύτερη εισοδηματικά τάξη που είχε εισάγει η κυβέρνηση Μπους. Πάντως οι Ρεπουμπλικάνοι παραδεισιακά αντιτίθεται σε καταργήσεις φοροαπαλλαγών και πιέζουν για περικοπές δαπανών στην πρόνοια και τη υγεία
Όπως ακόμη υπογράμμισε, κατανοεί την δύσκολη οικονομική κατάσταση για πολλούς Αμερικανούς και το κίνδυνο της ανεργίας που αντιμετωπίζουν.
Πρόσθεσε πάντως ότι το Κογκρέσο πρέπει να κινηθεί για να ενισχύσει την αγορά εργασίας, επισημαίνοντας ειδικά τον τομέα των κατασκευών. Επιπλέον ανέφερε ότι το Κογκρέσο πρέπει να εργαστεί για την προώθηση των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με την Νότια Κορέα, τον Παναμά και την Κολομβία.
Παρέμβαση για τη Λιβύη
Οι επιχειρήσεις στη Λιβύη είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας και περιορισμένες σε έκταση υπογράμμισε εκ νέου ο Μπαράκ Ομπάμα λέγοντας ότι δεν παραβίασαν τη σχετική νομοθεσία, όπως επισήμαναν οι Ρεπουμπλικάνοι. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση βρισκόταν σε διαβούλευση με το Κογκρέσο σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Επανέλαβε ακόμα ότι ο Μουαμάρ Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας